Váljon a Biblia mindennapos olvasmánnyá

Írta:  T.L. 2017.12.16.

Érdekes bibliatörténeti kiállítás nyílt december 12-én a Kondor Béla Közösségi Házban Magyarország Bibliája.

Érdekes bibliatörténeti kiállítás nyílt december 12-én a Kondor Béla Közösségi Házban Magyarország Bibliája – Európa Bibliája címmel. Tablókon, színes képeken követhetjük nyomon a kereszténység alapművének, üzenetének kalandos történetét.

biblia


A művelődési ház már hetekkel ezelőtt ünnepi díszbe öltözött, karácsonyfák, díszek láthatók a bejáratnál az egyik oldalon, a másikon pedig a hónap közepétől nagy tablókról tekintenek ránk szentek, pápák és a reformáció hősei. Minden tablón ez áll: A Biblia és a reformáció, s ha elolvassuk a szövegeket, igen érdekes és izgalmas történetek kerekednek ki az elmúlt évszázadok vallási küzdelmeiről. Ezekről ugyan sokat olvashattunk, hallhattunk tanulmányaink során, de itt rendszerezve még izgalmasabb, érdekesebb olvasmány. Talán nem mindenki tudja például, hogy évszázadokkal ezelőtt Angliában és Franciaországban az életükkel játszottak azok, akik lefordították a Bibliát. Többek között erről és más érdekességekről tartott vetített képes előadást Cserbik János lelkész, pedagógus a nagyteremben Képes európai körutazás a reformáció nemzeti nyelvű bibliájának nyomában címmel.
– A Biblia váljon mindennapos olvasmánnyá – emelte ki az előadó az óhaját.
A kiállítást Varga Ferenc, az intézmény általános igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki kifejezte örömét, hogy a Magyar Bibliatársulat által szervezett vándorkiállítás a Kondorba is eljutott.
A kiállítást, így a vitrinben elhelyezett, különféle nyelvű értékes könyveket a hónap végéig tekinthetjük meg.