Nyugdíjasok karácsonya

Írta:  T.L. 2017.12.18.

Meghitt, szép karácsonyi ünnepséget varázsoltak szépkorúaknak december 15-én a Kondor Béla Közösségi Házban.

Meghitt, szép karácsonyi ünnepséget varázsoltak szépkorúaknak december 15-én a Kondor Béla Közösségi Házban, ahol a köszöntőkön kívül volt vers, zene és ének. A színház termet két órán keresztül belengte a szeretet és a béke hangulata.

nyeve1


A szépkorúakat és az önkormányzat képviselőit, a kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) elnöke, Freyberger László köszöntötte, megemlítve, hogy az önkormányzat anyagi támogatásával és a tagságuk komoly segítségével készülnek minden kerületi szintű rendezvényre, illetve sajátszervezésű programjaikra. Ezután Szarvas Attila alpolgármester arról beszélt, hogy azért szeret a kerületi nyugdíjasok közé járni, mert mindig látja szemükben lobogni a szeretet fényét és minden rendezvényükön családias a hangulat. Kucsák László országgyűlési képviselő pedig azt említette meg, hogy minden találkozás a szépkorúakkal erőt ad neki, mert tapasztalja, hogy milyen aktívan, cselekvően telnek a napjaik családjaik körében és egymás közt is.

nyeve2


-Azt kívánom, hogy még sokáig ugyanazt a derűt, tettrekészséget tartsák meg, amit tapasztalok önöknél, mert igen sokat adnak nekünk – mondta. Lévai István Zoltán alpolgármester szintén az idősek aktivitását hozta szóba egy személyes példával, a 78 éves édesapján látja, hogy mennyire élteti az „örökmozgás”, szinte soha nem ér rá, annyira tevékenyen éli még mindig az életét. Dr. Korányi András lelkész mondani valójának akár jelszava is lehetne: „Ne fogjon fegyvert a gonoszság!” és azt kívánta, a Jézussal való találkozás adjon erőt ezekben a napokban.
A beszédek után Újvári Ferenc mondta el karácsonyi versét, Draskóczy Zoltán gitárművész játszott, a NYÉVE dalkör énekelt és Szóka Júlia énekművész adott műsort.

nyeve3