Táncos óvodajárás

Írta:  T.L. 2017.12.16.

Adventi népszokások elevenedtek meg Luca napján a Gyöngyszem Óvodában.

Luca napján, december 13-án, a Pestszentimrei Gyöngyszem Óvodába látogatott a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola Bokréta csoportja, hogy a tánc nyelvén elevenítse fel az adventi népszokásokat a kicsik legnagyobb örömére, akik lelkesen nézték végig az ízes előadást. 

P1480240

Az önkormányzat támogatásával már két éve missziónak számít a Tébláb táncegyütteseinek az, hogy a kerület óvodáit végigjárva bemutassák az adventi népszokásokat, köztük a regőlést, a lucázást és a betlehemezést. Harminc intézmény két nap alatt – nem semmi!
– Tavaly még két, az idén már négy csoportunk járja a kerületet kisbuszokkal, hogy megörvendeztessük a gyerekeket a műsorunkkal – avatott be Gorácz József, az iskola igazgatója, a Bokréta csoport vezetője. – Ide tizenöten érkeztünk, és örömmel jöttünk, mert ez egy igen jó kezdeményezés.

P1480242


– Hagyományt szeretnénk teremteni, ezért is támogatjuk szívesen ezeket az előadásokat – mondta Galgóczy Zoltán alpolgármester, aki a műsor után megdicsérte a kis táncosokat.
Az idejáró gyerekek többsége még nem látott, nem láthatott effélét, hiszen a fővárosban élve nem találkozhatnak a vidéken is egyre inkább visszaszoruló népszokásokkal…
Az óvoda vezetője, Gajdosné Szabó Anita ezért is örült, hogy több mint száz „gyerekük” lehetett részese a tavaly átadott tornateremben a színvonalas előadásnak.
– Lehet, hogy többen most kaptak kedvet a tánchoz, és majd jelentkeznek a Bokrétába – mondta, hozzátéve, hogy ezzel még nem ért véget az adventi készülődésük, mert a műsor után a szülőkkel együtt kézműves foglalkozást tartanak, amelyen karácsonyi díszeket, angyalkákat készítenek, gyurmáznak, és üdvözlőlapokat rajzolnak.