Ötéves a Kormányhivatal

Írta:  P.A. 2017.12.19.

A karácsonyi ünnepségen idézték fel az indulás óta eltelt öt évet a XVIII. kerületi Kormányhivatal vezetői és munkatársai december 15-én a Városháza-díszteremben.

– Amikor átvettük az önkormányzattól ezeket a feladatokat, volt egy kis bizonytalanság bennem és a kollégáimban is, hogy hogyan fogják fogadni ezt a változást a kerületben élők. Elmondhatom, hogy jól fogadták, és pozitívak a visszajelzések az önálló járási hivatal működésével kapcsolatban – mondta Hodruszky Csaba, a XVIII. kerületi Kormányhivatal vezetője. 

hivatal

Hozzátette, hogy ma is nagyrészt azok a munkatársak dolgoznak a hivatalban, akik az önkormányzatnál foglalkoztak a hasonló ügytípusokkal, ami megkönnyítette az új rendszer elfogadtatását. 

– Az öt év alatt egyre több és több ügytípus intézése került hozzánk, s mostanra 1600-ra nőtt a kormányhivatalban elintézhető ügyek száma. Mindezt modern környezetben tesszük, és a lakosság nagy bizalommal fordul hozzánk.

A hivatalvezető a szociális és a gyámügyeket tartja a legnehezebb feladatnak, mert ezek érzelmileg is nagy hatással vannak a kollégákra.

A további feladatokról Hodruszky Csaba elmondta, hogy munkatársaival együtt szeretné elérni, hogy akik betérnek a hivatalba, azok a lehető legkevesebb sorban állással tudják elintézni az adott ügyet.

– Ezenfelül szeretnénk abban is segíteni, hogy a jövőben egyre több ügyfelünk válassza és használja jól az elektronikus ügyintézést – vázolta fel a talán egyik legfontosabb célkitűzést a hivatalvezető.