Válaszokat követel a XVIII. kerület Simon Gábor negyedmilliárdos eltitkolt vagyona kapcsán

Írta:  2014.02.04.

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Válaszokat követel a XVIII. kerület
Simon Gábor negyedmilliárdos eltitkolt vagyona kapcsán


Döbbenten és értetlenül áll a XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának vezetése a Magyar Nemzet február 4-ei lapszámában „Simon Gábor százmilliói” címmel megjelent írása előtt.

Eltitkolt, negyedmilliárd forintos vagyona van Simon Gábornak

A lap információi szerint az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselője, a jelenlegi ellenzék XVIII. kerületi jelöltje „évek óta hatalmas, több száz millió forintos vagyont parkoltat egy osztrák pénzintézet számláján. Az MSZP-s honatya a csaknem kétszázötvenmillió forintos összeget nem tüntette fel egyetlen vagyonnyilatkozatában sem (...), ami a bűncselekmény elkövetésének gyanúját is felveti”.

Azonnali magyarázatot követelünk!

A XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának vezetése az ügyben AZONNALI MAGYARÁZATOT és TELJES KÖRŰ BESZÁMOLÓT követel Simon Gábortól, valamint Kőrös Pétertől, a kerületi MSZP frakciójának jelenlegi vezetőjétől.

Alulírott városvezetők válaszokat várnak a következő kérdésekre – különös tekintettel a XVIII. kerületet érintendő témákban:

• Simon Gábor honnan szerezte a többszázmillió forintos vagyonát, ha erre a bejelentett jövedelmei nem adtak lehetőséget?
• Az MSZP-s politikus milyen okok miatt nem tüntette fel a hatalmas összeget a vagyonnyilatkozatában?
• A kérdéses időszakban (2000 – 2010) a kerületi MSZP-frakció tagjai, Mester László egykori polgármester, Szaniszló Sándor és Ferencz István egykori alpolgármesterek, Kőrös Péter frakcióvezető tudott-e az eltikolt vagyonról?
• Simon Gábor és az érdekeltségébe tartozó cégei milyen szerződéseket kötött/kötöttek 2000 és 2010 között az Önkormányzattal, illetve a kerületi önkormányzati tulajdonú cégekkel?
• Simon Gábor – a cikk szerint – be nem vallott és le nem adózott megtakarításainak van-e köze ahhoz, hogy az előző Önkormányzat több mint 10 milliárd forintos adósságot halmozott fel?

A XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata haladéktalanul kéri a helyi szocialista frakció vezetőjét, hogy válaszoljon a kérdésekre, valamint foglaljon állást azügyben, hogy miként értékeli Simon Gábor botrányát, illetve milyen felelősséget érez az eladósított kerület MSZP-s országgyűlési képviselőjének morálisan, illetve jogilag is aggályos tetteiért?

Ezen kívül a XVIII. kerület, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának „Elszámoltatási Munkacsoportja” kezdeményezi a 2000 és 2010 közötti városvezetők soron kívüli meghallgatását, hogy az akkori vezető tisztségviselők a nyilvánosság előtt tisztázzák az országgyűlési képviselő és a városvezetés közötti kapcsolat részleteit.

Budapest, Pestszentlőrinc-Pestszentimre
2014. február 4.

Ughy Attila
polgármester

Dr. Lévai István Zoltán
alpolgármester

Kucsák László
alpolgármester

Csomó Tamás
alpolgármester