Lakossági felhívás

Írta:  sajtóközlemény 2018.01.12.

Változik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának ellátási rendje.

 

 A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház tájékoztatása alapján Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. ezúton is felhívja a lakosság figyelmét, hogy Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának bővítése, felújítása és korszerűsítése okán 2018. január 12-től kivitelezési munkálatok kezdődnek meg, amely befolyásolja a sürgősségi betegellátás egyes területeit.

2017 decemberében Magyarország Kormánya 125 millió forint támogatást hagyott jóvá a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának bővítésére, felújítására és korszerűsítésére. Az intézmény a kapott támogatásból bővíti a Sürgősségi Betegellátó Osztály alapterületét, belső átalakítással megnöveli a betegellátásra rendelkezésre álló helyiségek számát. Megújul és komfortosabb lesz a beteg- és hozzátartozói váró is, és egyes helyiségek klimatizáltak lesznek.
A felújítási folyamat első fázisában, 2018. január 12-én 18 órától előreláthatóan 2018. február közepéig a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya továbbra is fogadja a kórház ellátási területéhez tartozó betegeket.

Az egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szoruló eseteket az Országos Mentőszolgálat a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, a Semmelweis Egyetemre, az Uzsoki utcai Kórházba, vagy a Szent Imre Kórházba szállíthatja.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház az átalakítás kapcsán kéri a tisztelt betegek és hozzátartozóik szíves türelmét és mégértését, hogy a korszerűsítést követően megújult és modernizált környezetben várják majd a sürgősségi betegellátásra szoruló lakosságot.
További információ: http://www.delpestikorhaz.hu