Népszerűek a szakmai konferenciák

Írta:  P.A. 2018.01.26.

Negyedik alkalommal rendezte meg a Polgármesteri Hivatal a fővárosi kerületek adójogi ügyekkel foglalkozó kollégái számára a Helyi Adó Konferenciát.

Negyedik alkalommal rendezte meg a pestszentlőrinc-pestszentimrei Polgármesteri Hivatal a fővárosi kerületek adójogi ügyekkel foglalkozó kollégái között mindig nagy érdeklődésre számot tartó Helyi Adó Konferenciát.

VAA 1062 copy

megtartott szakmai napon Dr. Kovács Attila a Nemzetgazdasági Minisztérium Jövedelemadók és Járulékok Főosztály, Önkormányzati Adók, Illetékek és Egyes Ágazati Adók Osztálya szakmai tanácsadója tartott előadást – a nagy számban megjelent – polgármesteri hivatalok adóhatóságain dolgozó köztisztviselők számára, melynek keretében számos, a munkájuk során alkalmazható hasznos, a napi gyakorlatban is hasznosítható jogértelmezést kaphattak a kollégák.
A nagy érdeklődést különösen a 2018. január 1. napjától hatályba lépett, az I. fokú adóhatósági feladatokat meghatározó új anyagi és eljárásjogi jogszabályok is erősítették.VAA 1073 copy


– Úgy érzem, hogy az adóhatósági területen dolgozó kollégák számára nagyon hasznos, magas szakmai színvonalú előadással kapcsolatban minden évben nagy az érdeklődés a főváros minden kerülete részéről, így az előadás-sorozatot a jövőben is folytatni szeretnénk. A polgármesteri hivatalok köztisztviselőinek munkáját meghatározó lényegi jogszabály-változásokhoz kapcsolódóan igyekezni fogunk hasonlóan gyakorlat-orientált előadások megtartásával segíteni a kollégák munkáját. Az elmúlt három évben több témában is sor került már előadások szervezésére, legutóbb 2017 év végén, a szintén 2018. január 1-jétől alkalmazandó általános közigazgatási eljárási szabályok tárgyában – mondta el dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyző, a konferencia fővédnöke.

VAA 1080 copy