Játékos jelmezbál

Írta:  P.A. 2018.01.29.

Ha farsang, akkor jelmezbál a Kondorban: több mint tíz esztendeje ismétlik a bulit, olyan sikeres.

Három korosztályban harminc jelmez közül választották ki a győzteseket a résztvevő gyermekek szülei a Kondor Béla Közösségi Házban a több mint tíz éves hagyománnyal rendelkező, télbúcsúztató farsangi mulatságon. A legnagyobb sikere idén is a házi készítésű jelmezeknek volt.

VAA 1291 copy

Nem volt hiány a hagyományos és az ötletes egyedi maskarákból a január 28-i rendezvényen. A lányok körében Elza hercegnő volta legnépszerűbb, 4-5 kékruhás hercegkisasszony szaladgált a közösségi ház színháztermében, de ott volt Tigris, Kampókéz a kalózkapitány, a kis kalóz és egy nagy zöld lufi-fürt szőlő is. Az édességeket egy kicsi és egy nagy pöttyös Túró Rudi, illetve egy zselés cukor jelmez képviselte. Egy jelmezbál természetesen nem lehet teljes kis tűzoltó és vadnyugati seriff nélkül, és ezúttal sem hiányoztak ezek a hagyományos jelmezek.

VAA 1294 copy

A felvonulást követően – amíg a szervezők összesítették a szavazatokat – a közösségi ház Kerekítő foglalkozásait vezető Farkas Katalin irányításával játékos vetélkedők következtek. A székfoglaló tánc, a pattogatott kukoricaevő verseny és a páros lufis tánc mellett a telet is elbúcsúztatták a gyerekek kereplőkkel, mondókákkal. Ezen a délelőttön sem hiányozhatott a farsangi fánk, a lekváros, porcukros finomság percek alatt az utolsó morzsáig elfogyott.

VAA 1323 copy

A program végén bölcsődés, az óvodás és a kisiskolás kategóriában is kihirdették a jelmezverseny győzteseit. A szőlő, a zselés cukor és a csillagfejű csavarhúzó nyert, de a farsangi mulatságról minden jelmezbe bújt lurkó emléklappal és egy kis nassolnivalóval térhetett haza. Persze lehet, hogy az ajándék csoki nem maradt meg ebéd utánra.

VAA 1331 copy