A gyerekek kényelmét szolgálja az ajándék kisbusz

Írta:  2014.02.23.
Gyerekek utazhatnak majd azzal a kisbusszal, amelyet a Budapest Airport adott a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-nek.
A Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata és a Budapest Airport (BA) közötti együttműködési megállapodás részeként egy elővárosi közlekedésre alkalmas kisbuszt kapott a XVIII. kerület a repülőteret üzemeltető cégtől. A jármű a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. üzemeltetésében a tervek szerint elsősorban az óvodások kényelmét fogja szolgálni.

A BA és a kerület közötti szerződésről még tavaly év végén döntött a képviselő- testület. A most aláírt megállapodás rendelkezik az idei támogatásokról. Eszerint a társaság vállalja, hogy 2014-ben 15 millió forint értékben támogatja a XVIII. kerületi önkormányzati fenntartású intézmények felújítását, korszerűsítését.
Szoros kapcsolat
– A szerződés folytatása a korábbi évek sikeres együttműködésének. A repülőtér a nyereségének egy részét az általunk megjelölt feladatokra, alapítványi támogatásra fordítja, illetve a társasági adó osztalékával segíti a kerületben működő sportegyesületeket – mondta a busz február 20-i átvételekor Ughy Attila polgármester.
Jost Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a szerződéssel mindkét fél jól jár:

– A megállapodást valódi jószomszédi kapcsolat szellemében kötöttük. Mindkét fél érdekét szolgálja, tehát benne van az önkormányzat és a repülőtér együttműködésében felmerülő összes kérdéskör.
A XVIII. kerület és a BA jó kapcsolatát bizonyítja az is, hogy a repülőtér évi tíz alkalommal vendégül látja az önkormányzat által megjelölt szervezeteket, így alkalom nyílik szakmai látogatásokra, illetve tanulmányi kirándulás keretében iskolások is megismerkedhetnek a légikikötő működésével.

Új utakra gördül

Az önkormányzatnak ajándékozott Volkswagen Kutsenits VHK-City IV típusú busz a Budapest Airport belső szolgálatában állt, azaz a repülőtér területén közlekedett. A 2006-os évjáratú járművet az átadás előtt felújították, s jelenlegi piaci értéke 2 millió forint.
– A jellegéből adódóan elővárosi közlekedésre alkalmas busz kiválóan megfelel óvodai csoportok szállítására például az uszodába vagy egyéb kerületen belüli programokra – mondta Ughy Attila.
A járműre a kicsik kényelme és biztonságos szállítása érdekében némi belső átalakítás, illetve egy festés vár még.