Az idei év első újszülöttjeit köszöntötték

Írta:  P.A. 2018.01.31.

 

Az idei év XVIII. kerületi első újszülöttjeit köszöntötte Kucsák László országgyűlési képviselő, Ughy Attila polgármester, és Dömötör István, valamint Lévai István Zoltán alpolgármester.

Az idei év XVIII. kerületi első újszülöttjeit köszöntötte Kucsák László országgyűlési képviselő, Ughy Attila polgármester, és Dömötör István, valamint Lévai István Zoltán alpolgármester január 29-én és 30-án. Három pici fiúcska kapott ezúttal ajándékcsomagot, lévén Pestszentimrén egy ikerpár örvendeztette meg jövetelével a szülőket.

 VAA 1418 copy

A pestszentlőrinci Erzsébet telep modern lakóövezetében, a Kálti Márk utcában lakik a Kiss-család, ahol az újév első napját Zsombor születése aranyozta be.

- Zsombi nyugodt baba, nem zavarja a beszélgetés sem, ha nem fáj a hasa, akkor bármikor nyugodtan elalszik – mutatta be a csöppséget a tanítónő édesanya, Kissné Kertész Réka. – Éjszaka egyelőre még a hasfájás gondot okoz, de idővel biztosan javul majd a helyzet.

Biztosan lesz kistestvér

A szülők elmondták, hogy később szeretnék, ha Zsombinak testvére vagy testvérei is születnének.
- A férjemmel először három gyerekről beszéltünk, hogy annyit biztosan szeretnénk, majd kettőről volt szó. Most persze azt mondom, hogy egy gyerekkel is szép az élet, de mindig nagyobb családot szerettünk volna – tette hozzá az édesanya. – Az is biztos, hogy a kerületben maradunk, mert jól érezzük magunkat itt, de később szeretnénk saját házba költözni a szüleimtől.

Csodás ikerpár

A pestszentimrei Belsőmajor lakópark valódi családbarát környezet, a gyerekneveléshez adott a csend, a nyugalom és a jó levegő. A Topáz utcában két kisfiú kapta meg az önkormányzat ajándékát. A pelenkákból, zokniból és rugdalózóból álló csomagokat Maszló Marcell és Maszló Bence édesanyja, Bezerédi Zsuzsanna vette át, akinek a nagymama is sokat segít a csöppségek ellátásában.

VAA 1574 copy

Amikor ikrek érkeznek egy családba, adódik a kérdés, hogy vajon mi volt az első reakció, amikor a szülők megtudták, hogy két babájuk lesz?
- Őszintén megmondom, hogy két hétig „jegeltük” a témát – árulta el az édesanya. – Aztán megszoktuk a gondolatot, és készültünk az ikrek fogadására. Ilyenkor előre át kell gondolni, hogy ha itt lesznek, akkor mit és hogyan csináljunk. Nehéz, de egy percig sem bánom, hogy ketten vannak.