Megszűnhet egy baleseti gócpont

Írta:  2014.02.27.
Hosszú idő után idén megkezdődhet a Margó Tivadar és a Baross utca találkozásánál lévő közlekedési csomópont fejlesztése.
Hosszú idő után idén megkezdődhet a Margó Tivadar és a Baross utca találkozásánál lévő közlekedési csomópont fejlesztése. A nem éppen ideális kivitelezésű, az autósok számára egyik irányból sem jól belátható útkereszteződés rendkívül balesetveszélyes. A megoldás egy körforgalommal ellátott csomópont lesz.

– Sajnos nagyon sok baleset történt már itt. A kerület korábbi vezetősége 16 év alatt nem talált megoldást erre a súlyos problémára, most viszont a tervek szerint legkésőbb az év végére megvalósul a kereszteződés átépítése – nyilatkozta Galgóczy Zoltán fideszes önkormányzati képviselő, fővárosi küldött. – A beruházás negyedmilliárd forintjába kerül a fővárosnak, amely ebből tavaly 10 milliót biztosított a tervek elkészítésére.
Galgóczy Zoltán a körforgalom kiépítésén túl több, a képviselői körzetét érintő változásról, illetve tervről is szót ejtett.
– Nagy örömünkre hamarosan elkészül a gyalogátkelőhely a Tövishát utcában a Gloriett Általános és Sportiskolánál. További terv, hogy ugyancsak a Tövishát utcában az idén megoldjuk a parkolási gondokat. Azt is fontosnak tartjuk, hogy a Vándor Sándor óvodában elinduljon az energetikai fejlesztés.
A képviselő az egyik legfontosabb célnak továbbra is a Gloriett-lakótelepnél lévő volt Gelka-szerviz épületének a megszerzését tartja.
– A környéken sok fiatal, kisgyermekes házaspár él, akik nagyon szeretnék, ha gyermekorvosi rendelő működne a közelükben. Ehhez persze meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e az épület a rendelőintézetre vonatkozó előírásoknak.