Tenisz a Gilicén

Írta:  Róth Ferenc 2018.02.12.

A Gilice téren rendezték meg a Hoker kupát, azt a teniszversenyt, amellyel az volt a nem titkolt szándéka a rendezőnek, hogy hagyományt teremt.

A Gilice téren rendezték meg a Hoker kupát, azt a teniszversenyt, amellyel az volt a nem titkolt szándéka a rendezőnek, hogy hagyományt teremt, s évről-évre színvonalasabb fedett pályás versenynek lesz a házigazdája a Vízművek területén álló pályákon. Az idei viadal jó kezdetnek bizonyult, mert valóban színvonalas mérkőzéseken dőlt el a helyezések sorsa, Valkusz-sikerrel.

008 CB

Ha valaki ügyesen becserkészte a Gilic téri körforgalomban álló, a tenisz sportág kedvéért és népszerűsítéséért magasodó sátrakat, akkor elmondhatta, „hazatalált”, mert rálelt arra a pénzdíjas versenyre, amely – igaz, csak hazai mértékkel mérve – sok pénzt osztott szét a sportolók között.
A verseny részleteiről a háromnapos viadal főnökét, a Hoker-Fagya SE elnökét, Horváth Pétert kérdeztük, aki elmondta többek között azt is, hogy nem először rendezik meg a versenyüket, s még hosszabb távon gondolkodnak. Hagyományt szeretnének teremteni a jól felszerelt, öltözőkkel is rendelkező sporttelepen.


Tízen a kerületből


-Igaz, még csak az út elején járunk, de azt meg tudom ígérni, hogy a lendületünk nem fog csökkeni az elkövetkező években sem, sőt… A pályák adottak, mégpedig kiváló minőségben és színvonalon, az önkormányzat önzetlen segítségével pedig pénzdíjat is tudtunk biztosítani a legjobban szereplőknek – mondta Horváth Péter elnök, aki elmondta azt is, hogy nem sok pihenője volt az elmúlt napokban, de örömmel fáradt el, mert tudja, hogy a mostani sikeres versenyrendezéssel akár hosszú évekre is megalapozhatja a Hoker-Fagyas SE ennek a viadalnak a jó hírnevét. Különösen akkor, ha az elkövetkező években is ilyen nagy lesz az érdeklődés a kerületből. Tíz versenyzőről mondhattuk el, hogy hazai pályán ütötte a labdát.


Ne csak félévenként…


Egyébként sem lehetett ok a panaszra, mert a felnőtt ranglista első tíz helyezettje közül öt döntött úgy, hogy kipróbálja a Gilice téri pályákat.
A nagy érdeklődés minden bizonnyal az egyre népszerűbb tenisz sportágnak szól, de lehet akár némi kritika is benne. Igen, az, mert már szeptember óta, fél éve nem volt lehetősége a hazai férfiversenyzőknek, hogy hazai pályán, országos versenyen mérjék össze a tudásukat.

 

A Hoker kupa végeredménye


1.Valkusz Máté, 2. Balla Péter, 3. Szappanos Márton és Szendrői László.
A döntőben: Valkusz-Balla 6:0, 6:3.

 


Az út elején


Ezek ismeretében még hangsúlyosabbak lehetnek az elnök szavai és tervei. Azok, mert hiányt pótolhatnak, ha nem szerény félévenként mérethetnék meg magukat hazai környezetben a hazai legjobbak...
Különösen akkor lehet csábító az indulás, ha rápillantunk a pénzdíjakra, amelyet természetesen nem szabad a kiemelt nemzetközi viadalok szintjén kezelni, de nem lebecsülendőek.
-A győztes 150 ezer forintot kap, a döntő vesztese 90 ezret, s a két harmadiknak is jut még 40-40 ezer forint. Tudom, nem „winbledoni” összegekről van szó, de mint mondtam, az út elején járunk, s természetesen a jövőben igyekszünk majd emelni az összegeken.