Arab sejk diadala

Írta:  G.A. 2018.02.20.

Már hagyománynak számít a Vasvári egyesület farsangi bálja. Idén is jó hangulatban telt.

Te minek fogsz öltözni? – kérdezték a pult mögött szorgoskodó, a huszadik életévét már régen maga mögött hagyó férfiembert a Vasvári Pál Polgári Egyesület farsangi jelmezes bálján február 16-án. A válasz ez volt: nagyon gazdagnak.

021 copy

Tartotta is a szavát Luka István, aki ígért ingyenbenzint, aranykilincset, tette a szépet a hölgyeknek egy szép kis hárem reményében, sőt az öttagú zsűrit is megbabonázta. Így lett a bál helyszínének, a pestszentimrei Kastély sörözőnek a főnöke arab sejként a verseny győztese. Az ezüstérmet egy bajor népviseletbe öltözött sörívó koma vihette haza. Bauer Ferenc, a Vasvári egyesület társelnöke köztudottan a pecázás szerelmese. Nos, akár hiszik, akár nem, ő a hobbijához híven a nagy Ho-ho horgász jelmezében vonult el a nagyérdemű előtt. Ez a jelmezötlet bronzérmet ért.
Vastaps fogadta a hölgyeket is. Volt boszorkány, jósnő, varázspálcás tündér, ördögfióka, modern Piroska és a Három a kislány után szabadon három dáma is. Ötletes volt „karalábé” is, azaz az egyik karja alá egy B betűt tartó úriember mutatványa.
Az étlapon babgulyás és az amerikai rendőrfilmekből ismert mázas fánk szerepelt, ám az otthonról hozott remek sütikből is jutott minden asztalra.
A folyamatos zenéről a fáradhatatlan Magic Duó gondoskodott.
Távozóban még egy kupica pálinkának kellett nemet mondanom, ám amennyiben valakit vagy valamit kifelejtettem volna a tudósításból, az annak tudható be, hogy a korábbi kínálgatásoknál nem mindig lehetett nemet mondani.