Tovább szépül a pihenőpark

Írta:  P.A. 2018.02.22.

A terveknek megfelelően folytatódik a Lakatos-lakótelep szomszédságában lévő Brenner János-pihenőpark fejlesztése.

A terveknek megfelelően folytatódik a Lakatos-lakótelep szomszédságában lévő Brenner János-pihenőpark fejlesztése. Az Erőmű-tó környezete hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt években. Az egykori mocsaras terület rendbetétele a szükséges engedélyek megszerzése után 2014-ben indult be. Azóta a tó kitisztításával, a part és a környezet pihenőparkká alakításával az egyik leglátványosabb területrehabilitációs fejlesztés zajlik itt.
Az önkormányzat az elmúlt évben mintegy 70 millió forinttal támogatta a munkákat, és idén is kiemelt feladatként kezeli az Erőmű-tó (az egykori Büdi-tó) és környezete rendbetételét.

4. 2. Brenner tó VAA 4124 copy


– Az időjárás szerencsére a segítségünkre volt ezen a télen, lehetett haladni a munkálatokkal – mondta Torma Beáta, a körzet önkormányzati képviselője. – A tó körüli régi betonlapok felszedését követően kiépül a járda, a tervek szerint tavasszal elkészül az új közvilágítás, s új padokat és szemeteseket is kihelyeznek.
– Folytatjuk a növényzet frissítését, telepítését is. Több száz cserje és számos fa teszi egyre szebbé a környezetet – tette hozzá a képviselőnő, kiemelve, hogy a telepítéssel egy időben ki kellett ugyan vágni fákat, de ez minden esetben indokolt és szükséges volt, mert elöregedett, beteg, illetve balesetveszélyessé vált fákról volt szó.
– Volt olyan fa, amit kitépett a vihar, de korhadt, beteg fákat is ki kellett szedni. A villanyvezeték alatt balesetvédelmi szempontból az elektromos művek végezte el a beavatkozást, ami szintén minden esetben indokolt volt. A fák pótlása is szerepel a tervben, és azt a szakemberek folyamatosan megteszik.
A tó körül rendszeresen látni kocogókat, kirándulókat is, akiknek a kényelmét több ivókút is szolgálja majd. Befejeződik a piknikezőhely kiépítése, és ezzel egy olyan kirándulóhely válik hamarosan teljessé, amelyik nem csak a tó mellett lévő lakótelepen élőknek nyújt kellemes kikapcsolódási lehetőséget.
Torma Beáta azt is elmondta, hogy a pihenőparkon kívül is folytatódik a kerületrész fejlesztése. A Lakatos-lakótelepen kutyafuttató épül, és a kiemelt projektként kezelt járdaprogram is halad.
– A Teleki utca felújítását ebben az évben pályázati forrásból tervezzük megvalósítani. Kifejezetten a lakók kérésére szakértők bevonásával megvizsgáljuk. hogy milyen módon célszerű csillapítani a forgalmat – tette hozzá a képviselőnő. – Részben pályázati pénzből, részben az önkormányzat támogatásával befejeződik a Dohnányi zeneiskola épületeinek a rendbetétele is.