Kerületünk – óvodás szemmel

Írta:  Dziuba János 2018.02.27.

A kerület volt a témája az óvodásoknak kiírt rajzpályázatnak.

Az önkormányzat a Kondor Béla Közösségi Házzal együttműködve Csillagszemmel – 2018 „Játszik és sportol az oviban Picurka és Gyurka” címmel hirdetett meg rajzversenyt a kerületi óvodások számára.
A Kucsák László országgyűlési képviselő fővédnökségével, Galgóczy Zoltán alpolgármester védnökségével szervezett verseny célja az volt, hogy ily módon is felhívják a kisgyermekek figyelmét óvodájuk, közvetlen környezetük, lakóhelyük, kerületük szépségeire, a mindennapokban rejlő csodák felfedezésére, a természet szeretetére és megóvására, a közös játék, az együttlét, a kirándulások, a sport nyújtotta örömökre. A szervezők azt szerették volna, hogy a kicsik a saját szemszögükből ismertessék meg a felnőttekkel a kerületi óvodák sokszínű, változatos életét.

20180220 101344


A rajzpályázat kiállítás-megnyitóval egybekötött díjkiosztó ünnepségét február 20-án tartották a Kondor Béla Közösségi Házban. Miután Varga Ferenc általános igazgatóhelyettes, a verseny megálmodója, egyben a zsűri elnöke üdvözölte a résztvevőket – köztük a gyerekeket felkészítő pedagógusokat – , Galgóczy Zoltán elismerően szólt a beérkezett hatalmas mennyiségű pályamunkáról, hiszen 20 óvodából 175 óvodás 188 alkotása versenyzett egymással, köztük három csoportos munka.
Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a fantáziadús, gazdag szín- és témavilágú rajzokból a Rózsa Művelődési Házban és a PIK-ben is kiállítást kellene rendezni, hogy minél többen láthassák azokat. A szakmai zsűriben Varga Ferenc mellett Bakos Tamás képzőművész, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának tanszékvezetője és Hemrik László, a Ludwig Múzeum osztályvezetője foglalt helyet.
A díjkiosztót követően – meglepetésként − a Nefelejcs Bábszínház A Süni és a kislány című előadásának örülhettek az óvodások.   
A kiállított rajzok február 28-ig tekinthetők meg a közösségi ház aulájában.