Ötödször is teniszeztek a Bókayban a speciális igényű sportolók

Írta:  R.F. 2018.03.04.

Ötödik alkalommal rendezték meg az önkormányzat támogatásával a Bókay-kert fedett teniszpályáján az Európai Speciális Olimpia Tenisz Napot.

Ötödik alkalommal rendezték meg az önkormányzat támogatásával a Bókay-kert fedett teniszpályáján az Európai Speciális Olimpia Tenisz Napot, amelynek keretében a speciális igényű fiúk és lányok ragadtak ütőt, bebizonyítva, hogy a helyzetüktől függetlenül nem áll távol tőlük a sport.

 CB18608 copy


Ha az elmúlt hét szerdáján belépett valaki a Bókay-kert teniszpályájára, joggal hihette, hogy elfoglalták azt a sportsztárok, mert annyi egykori és mai kiválóság „tolongott” a sátortetős pályákon, ami egyértelműen - és nagyon – dicsérte a versenysorozat főszervezőjét, Sebestyén Katát, aki valóban mindent megtett azért, hogy a legjobbakat nyerje meg a speciális helyzetű sportolók ügyének.
- Nem kezdem azzal, hogy sok-sok szaladgálással, egyeztetéssel járt, mire mindenkit el tudtam érni, s meg tudtam nyerni, mert ez egy pillanatig sem számít. Örömmel teszem, amíg csak szükség van rá – mondta Kata, s az ember válasza szinte már a mondatával egy időben készen volt.
Igen, szükség van rá, de még mennyire…


Szakajtónyi érem…


Az idén félszáznál többen jöttek el a kerületbe, hogy megmutassák, ki a legjobb speciális… Azért nem többen, mert az elmúlt hét közepének havas, jéghideg időjárása néhányakat elriasztott – elfogadhatóan.
Nem túlzunk, ha leírjuk: amikor a meghívott vendégek felsorakoztak a megnyitó előtt a pályán, szakajtónyi nagy nemzetközi verseny győztese, érmese állt a sorban. A műkorcsolyázótól kezdve, a jégkorongozón és a kézilabdázón át, egészen az úszóig csupa-csupa sztár mosolygott a pályán.

 CB18554 copy


S ha már az úszókat, pontosabban az úszóhölgyet említettük: ismét elfogadta a rendezők meghívását Szabó Tünde, az egykori kiváló hátúszó, sportért felelős államtitkár, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes.
alc. Csak másként csinálják…
A ma is sportos, nem mellesleg csinos hölgy nem véletlenül fogadja el minden évben a rendezők meghívását.
-A fogyatékkal élő fiatalok sportolása mindig, mindenkinek fontos kell, hogy legyen, s remélem, az is. Valahogy úgy kell a fogyatékkal élők sportolását kezelni, mintha nem is lennének azok, csak másként csinálják egy kicsit. Ezt a versenyt nem véletlenül rendezik meg már ötödik alkalommal, mert mindenki felsorakozik mellette. Feltételezem, ott szerepel a speciális igényű sportolók versenynaptárában is, mert tudják, itt mindig színvonalas versenyt vívhatnak egymással.

 CB18464 copy


Nos, ilyeneket láthatott ezúttal is az államtitkár, akinek, mint mondta, egyetlen balszerencséje volt csupán a sportpályafutása alatt, az viszont végigkísérte őt: egy időben versenyzett a verhetetlen Egerszegi Krisztinával, így az olimpián is, a vébén is és az Eb-n is be kellett érnie a dobogó második fokával…


Mindenki győztes volt


Az elismert sportolók sora, a nemzetközi versenyek dobogóját megjárt kiválóságok sora azonban folytatható: az olimpiai bajnok vízilabdázó, Ma(:)rcz Tamás, az Európa-bajnok műkorcsolyázó, Sebestyén Júlia, az EHF Kupa-győztes kézilabdázó, Tápai Szabina, a magyar jégkorong-válogatott egykori kapusa, az NHL-t is megjárt Szuper Levente.
Nos, ilyen jó nevek társaságában vett részt a megnyitón Kucsák László országgyűlési képviselő, Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester.
Ami a versenyeket illeti, azokról azt lehet elmondani, mint minden évben: ezúttal is színvonalasak voltak, s az egyéni és a páros mérkőzéseket követően valóban a legjobbak örülhettek.
Nem mintha a második, netán a harmadik helyezetteknek szomorkodnia kellett volna, mert ezen a sportos délelőttön már megint mindenki győztes volt.