Konditerem – most ingyen

Írta:  R.F. 2018.03.05.

Március 9-ig ingyenesen látogatható a Vilmos Endre Sportcentrumban nyílt új konditerem.

 Tökéletesen felszerelt konditermet adtak át a mozogni, erősödni vágyóknak március 2-án a Vilmos Endre Sportcentrumban. A számtalan vadonatúj erősítőgéppel felszerelt, 200 négyzetméternél is nagyobb területű Akadémia Fitneszben mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mozgásformát, azt, hogy miként tudja egészségesebbé, fittebbé tenni önmagát.

20180228 142134 2 copy

Tovább gazdagodott az elmúlt héten az egyébként is rohamléptekkel fejlődő egykori Malév-sporttelep, a Vilmos Endre Sportcentrum. Az uszoda tőszomszédságában – az önkormányzat és a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. beruházásaként – nyitották meg a legmodernebb eszközökkel felszerelt fitnesztermet, amelyről minden túlzás nélkül csak elismerő jelzőkkel lehet beszélni.


Barátkozás a gépekkel


Az első napon nem volt telt ház az Akadémia Fitnesz 230 négyzetméteres, hibátlanul tiszta termében, de akik ott voltak, tapasztalhatták: nem könnyű „szakma” az erősítés, vagy ahogyan népszerűbb nevén emlegetik, a badizás.

20180228 142450


Egy fiatalember az egyik erőt próbáló gyakorlata után meg is jegyezte, hogy ezek a gépek szépek, de sok-sok erőkifejtést és akaratot követelnek meg a használóiktól.
Valóban, mert a termet szinte megtöltő Vector Fitness kondigépeket le kell győznie annak, aki hasznosnak akarja érezni az itt eltöltött órákat.
Bögös József uszoda- és konditerem-üzemeltetési osztályvezető, valamint hatfős csapata nem unatkozott az elmúlt időszakban. Reggeltől estig volt feladatuk, hogy a nyitásra minden összkomfortosan várja a vendégeket.
– Sok dolgunk volt, de számítottunk erre, mert tudtuk, ha készen leszünk, olyan konditermet adhatunk át az érdeklődőknek, amellyel mindenki elégedett lehet. A munka nehezét elvégeztük, most már jöjjenek azok, akiknek készült, s akik hasznosan tölthetik el itt a szabadidejüket. Nem mondom, hogy az első napjaiban könnyű dolga lesz annak, aki most kóstol bele a gyakorlatokba, de néhány héten belül biztosan megbarátkozik a Vector Fitness gépeivel, erősítőeszközeivel.


Megfizethető…


Megtudtuk az osztályvezetőtől azt is, hogy a terem esztétikus berendezésén túl természetesen arra is figyeltek a szakemberek, hogy mindenki megtalálja az erőállapotához legjobban illő eszközt. Ezek az egyszerűnek nevezhető kézi súlyzóktól a bicepsz- és tricepszerősítőn át a combközelítő izmokat megdolgoztató gépig állnak a fitneszterem vendégeinek rendelkezésére.

Az első vendégek


A nyitás előtt, február 28-án megtekintette a konditermet Lévai István Zoltán, a kerület sportéletéért is felelős alpolgármester és Banyár László, a Városgazda Zrt. vezérigazgatója. Elmondták: biztosak abban, hogy sokan veszik majd igénybe az Akadémia Fitnesz szolgáltatásait, használják majd rendszeresen az erősítő- és fejlesztőgépeket ebben a kiválóan felszerelt, kellemes teremben.
A bejárás után mindketten ki is próbálták a vadonatúj gépeket.

 


– Igyekeztünk úgy berendezni a termet, hogy az minden korosztálynak örömöt nyújtson, de főleg hasznos legyen. Az idősebbek mellett megtalálja a maga gyakorlatait az is, aki már edzetten, jó erőállapotban érkezik ide. Magyarán mindenkit várunk, nem fognak csalódni.

20180228 143214 copy


Senki nem hivatkozhat arra, hogy azért nem tud az Akadémia Fitnessben edzeni, mert az elfoglaltsága nem engedi meg. A finteszterem hétfőtől péntekig 6-tól 21.30-ig, szombaton és vasárnap 6-tól 19.30-ig várja a vendégeket, ráadásul március 9-ig, a pénteki zárásig, ingyenesen.
Elnézve a terem felszereltségét, az áttekinthetőséget, nem mellesleg a csinos recepciós hölgyeket, nem nagy kockázat kijelenteni: az Akadémia Fitnesz hamar a sportcentrum egyik legnépszerűbb létesítményévé válhat.
Az üzemeltető Városgazda a terem árait nem engedte az egekbe szökni. Egy alkalomra 1000 forint a belépő, a 10 alkalomra szóló bérlet 9000, a 30 edzést magába foglaló pedig 24 ezer forintba kerül. A diákok és a nyugdíjasok 750, 7500, illetve 19 200 forintot fizetnek mindezért.