Jó célért, fergeteges hangulatban

Írta:  Városkép 2018.03.09.

Több mint félmillió forint gyűlt össze Kucsák László és barátai koncertjén.

Hatodik alkalommal adott jótékonysági koncertet a kerületben a Dohnányi Ernő Zeneiskola művésztanárainak és növendékeinek közreműködésével Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője – ismét egy nemes cél érdekében. A Rózsa Művelődési Ház színházterme március 3-án is megtelt. Alig maradt üres szék, többtucatnyian voltak kíváncsiak az előadásra, amelyet idén a Facebookon is követhettek az érdeklődők.

20180303 180612 copy

„Ha valamiért sajnálom, hogy Gárdonyba költöztünk, az ő, a XVIII. kerület országgyűlési képviselője!” – írta egy hölgy az online közvetítést kommentálva. Hasonló véleményből nem volt hiány, az esemény videója alatt sorra érkeztek a pozitív hozzászólások.

20180303 183219 copy


„Köszönjük a remek koncertet, a közvetítést! Szívből gratulálunk neked és a közreműködő zenészeknek, énekeseknek!” – fogalmazott egy másik néző.
A csaknem kétórás est folyamán ezúttal is közismert és népszerű külföldi, illetve magyar zeneszámok csendültek föl. A fellépők zömmel a korábbi években elhangzott dalok közül válogattak, de ezek mellett hat új nótát is műsorra tűztek. A repertoárba olyan énekesek slágerei kerültek be, mint Johnny Cash, Paul Simon, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós vagy Kovács Kati. A legnagyobb sikert most is az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című száma aratta.

20180303 184116 copy


– Zenészbarátaimmal idén egy olyan ügyet támogatunk, amelyik, úgy gondolom, mindannyiunk számára nagyon fontos: szeretnénk, ha a folyamatosan fejlődő kerületünkben tovább növelhetnénk a zöldterületek számát, s a jövőben el tudnánk ültetni száz új facsemetét – mondta a köszöntőbeszédében Kucsák László, aki sok évvel ezelőtt ragadott először gitárt, a hangszeren kedvtelésből kezdett el játszani.
A mostani koncert jegybevételéből 450 ezer forintot sikerült összegyűjteni, de a kezdeményezést ezenfelül magánszemélyek és cégek is komoly pénzösszegekkel támogatták. A szervezők tájékoztatása szerint a kijelölt cél megvalósításáról, a folyamat előrehaladtáról folyamatosan tájékoztatják majd a kerület lakosait.

20180303 194816 copy


Utoljára 2017 februárjában tartott hasonló rendezvényt Kucsák László, akkor rekordbevétel született, csak a jegyek árából több mint 500 ezer forintot sikerült összegyűjteni. Az összeggel a képviselő a kerületi egészségügyi szolgáltatót támogatta, a gyermekek hallásvizsgálatához szükséges orvosi berendezéseket vásároltak.
2016-ban a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület, 2015-ben a Dohnányi Ernő Zeneiskola Alapítványa, 2014-ben a Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztálya, 2013-ban pedig a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közoktatásért Közalapítvány részesült hasonló támogatásban. Tavaly novemberben Kucsák Lászlót és csapatát Óbudára is meghívták, az ott tartott koncert bevételét Menczer Erzsébet választókerületi elnök a Szent Margit Rendelőintézet javára ajánlotta fel, a pénzből egy cisztoszkópot vásároltak.
Az országgyűlési képviselő az előző év decemberében adománygyűjtést is szervezett, az ajándékokkal a kerületi gyermek- és lakásotthonok fiataljait lepték meg karácsonykor.