Mindent a kövekről

Írta:  K.Gy. 2018.03.19.

Az év elején másodszor volt ásványbörze a Kondorban, és megint sikerrel.

Mi a titkuk az ásványoknak? Ez nem derült ki egyértelműen a Kondor Béla Közösségi Házban március 18-án tartott ásvány- és ékszerbörzén, az azonban igen, hogy sokan érdeklődnek az ilyen rendezvények iránt.

20180318 145706

A bevezető sorokban talán leegyszerűsítve fogalmaztam, hiszen azonnal kiderült, hogy az emberek két fő erényükért szeretik az ásványokat. A szépségükért és a nekik tulajdonított gyógyhatásért. Cikkek egész sora foglalkozik azzal, hogy melyik kőnek melyik változata mely belső szervekre van jótékony hatással, különösen, ha egyes csillagjegyekhez kapcsolják azokat. Hogy ezek mennyire tekinthetők egzakt ismereteknek, nem tudni, éppen a Kondor egyik kiállítója mondta a vásárlójának: mi azért nem csoportosítjuk a köveket asztrológiai jegyek szerint, mert az egyik újság ezt írja, a másik azt.
Vélhetőleg erre nincs is szükség, hiszen az ásványoknak már a színezete, formája, szerkezete is egészen lenyűgöző, s az iparművészek által belőlük készített ékszerek szépsége felér a nemesfémből vagy drágakővel készült ékszerek pompájával. Így hát nem csoda, hogy noha a közösségi házban legutóbb január elején rendeztek ásványkiállítást és -vásárt (bő másfél éves hagyomány ez az évnyitó seregszemle), a kiállítók megtöltötték a nagytermet és a folyosót, a látogatók pedig ezúttal is szép számban érkeztek.