Vállalkozások fejlődését segíti az új irodaház

Írta:  2014.03.18.
A kezdő kis- és középvállalkozásoknak kíván segítséget nyújtani az induláshoz az a vállalkozói inkubátorház, amelyet március 17-én adtak át a Gyömrői út 89. alatt.

Az egykor a Pamutfonóipari Vállalat egységeként működő, tavaly teljesen felújított épület átadásakor Ughy Attila polgármester úgy fogalmazott, hogy a kerületben működő feltörekvő vállalkozások számát tekintve is kitűnő helyen van az irodaház.
– A XVIII. kerületben számtalan fiatal vállalkozás van, amelyek számára egy felelősen gondolkodó önkormányzatnak szorgalmaznia kell a lehetőségek megteremtését. Ez az irodaház nemcsak azzal segít, hogy irodahelyiséget, telephelyet biztosít a kezdő vállalkozásoknak, hanem a szolgáltatásai révén ahhoz is hozzájárul, hogy mire megerősödnek ezek a vállalkozások, akkor már a saját működésükhöz szükséges ismeretekkel is rendelkezzenek.

Az OnLine Vállalkozói Inkubátorház létrehozása egy csaknem 176 millió forintos beruházás volt, amelyhez a beruházó Angria Kft. uniós pályázaton 52,7 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert. Az ötszintes, 1200 négyzetméter hasznos alapterületű épületben összesen ötven, 15 és 45 négyzetméter közötti irodahelyiség található. Az irodaházban új alapítású –három évnél nem régebbi – kis- és középvállalkozások bérelhetnek irodát. A beköltözők az iroda-fenntartási szolgáltatások mellett üzleti, marketing-, coaching-, HR- és jogi tanácsadást is igénybe vehetnek.