Festéssel szépül a Robogó ovi

Írta:  P.A. 2018.03.26.

Vidám, színes külsőt kap a Robogó óvoda a Havanna-lakótelepen.

Vidám, színes külsőt kap a Robogó óvoda a Havanna-lakótelepen. A külső homlokzat kifestését március 24-én kezdte meg az intézmény dolgozóiból és szülőkből álló lelkes csapat. A festők hangulatát a fagypont alatti reggeli hőmérséklet sem tudta elrontani. Az első néhány négyzetméter kiszínezéséből Galgóczy Zoltán alpolgármester is kivette a részét.

VAA 0256 copy


- A festés ötlete a szintén a Havanna-lakótelepen lévő Pitypang óvodától származik, ahol 2015-ben pályázati forrásból sikerült a külső megújítása. Ennek alapján gondoltam arra, hogy a lakótelep másik három óvodájának külsejét is fel lehetne frissíteni, így sorrendben megújult az Eszterlánc, majd tavaly a Bóbita óvoda, és most eljutottunk a Robogó óvodához. A másik három intézmény kifestése után nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a lakótelepen élőktől, és remélem, hogy a Robogó óvoda új külseje is elnyeri majd mindenkinek a tetszését – mondta az alpolgármester, aki úgy véli, a festés egyben nagyszerű közösségfejlesztő élmény is.

VAA 0285 copy


A festékanyagot az önkormányzat biztosítja, a minták – köztük helikopter, mozdony és kisautó is – színes mozaikformák társaságában jelennek meg az óvoda külső falain.
- A tervezés volt a legnagyobb munka, mert szerettünk volna új színfoltot hozni a lakótelepi környezetbe – árulta el Laminé Antal Éva, a Robogó óvoda vezetője. – A munkából a gyerekek is kivették a részüket azzal, hogy az általuk elkészített rajzok alapján lesznek felfestve a különböző csoportjelek a falakra. A festés nem egynapos munka, de a tavasz folyamán, néhány elkészülünk vele.