Ajándék a szépkorúaknak

Írta:  G.A. 2018.04.03.

 

Húsvétra ajándékcsomagot kaptak az önkormányzattól az alacskai nyugdíjasok.

Az időjárás tudja, mikor kell rendesen viselkednie. A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Alacskai Úti Idősek Otthonában rendezett március 27-i ajándékcsomag-átadási ünnepség idejére szép arcát mutatta.

ny1

Tisztaság az ebédlőben, tisztaság és mosoly kísérte izgalom az otthon lakóinak arcán. Tapssal fogadták a délutáni vendégeket, Kucsák László országgyűlési képviselőt és Dömötör István alpolgármestert.
Hipp-hopp, és a termet Horváth Viktória foglalkoztatásszervező vendégköszöntő mondatai töltötték meg. Minden jól szervezetten, pörgősen ment, nem recsegett a hangfal, működött a mikrofon, így a képviselő köszöntőszavai akadály nélkül járhatták be a termet. 

ny2


– Nagy örömömre szolgál egy-egy, a szívemhez közel álló feladat teljesítése, és ez a mai ajándékcsomag-átadás pont ilyen. A húsvéti ünnepek áldott és kellemes hangulatához illeszkedő tartalommal szerettük volna meglepni az otthon lakóit. Gondolom, a nasizás önöktől sem áll távol, így az ünnepi készülődés, a hímes tojás készítése, festése közben könnyen lecsúszik a nasi. Emellett kisebb-nagyobb hasznosnak mondott ajándékokat is becsempésztünk a csomagba. A szokásostól eltérő tartalom magyarázata az, hogy az otthon teljes ellátást biztosít, így az élelmiszer-ajándék okafogyottá vált – mondta a képviselő. Dömötör István ezekkel a szavakkal fordult a hallgatóság felé:

ny3


– Ez az idősek otthona fővárosi fenntartású, ám az itt vendégeskedő szépkorúak kerületünk lakói, így az önkormányzat és az otthon közötti szoros együttműködés több, mint természetes. Szeretném hinni, hogy az életvitelük szerint összeállított ajándékcsomag akkora örömöt okoz önöknek, mint amekkora örömmel mi készítettük és adjuk át.
Szívből jövő ajándékért szívből jövő ajándék jár. A rendhagyó ajándék egy Várnai Zseni-vers volt, amelyet Stifft Pálné, az Érdekképviseleti Fórum elnöke szavalva nyújtott át a vendégeknek.