További két játszótér is megújult

Írta:  P.A. 2018.04.11.

Befejeződött a hét helyszínt érintő játszótér-felújítási program.

Az Alacska lakótelepen lévő és a pestszentimrei Tímea téren elkészült játszóterek hivatalos átadásával fejeződött be az a hét helyszínt érintő XVIII. kerületi játszótér-felújítási program, amelyhez 30 millió forintot biztosított a kerületi önkormányzat.

DSC 4020


Az Alacska lakótelep központjában lévő játszótéren új pingpongasztal és új padok állnak, telepítve lettek a homokozó feletti napvitorla tartóoszlopai, és új ivókút is szolgálja a játszóhely kényelmét. Ugyanitt a bekerített focipálya zajvédő falát is felújította a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt.

20180404 152452


A kertvárosi környezetben lévő Tímea téren lévő játszótér különlegességét az adja, hogy az útkereszteződés négy cikkelyre osztja. A játszótér három cikkelyt foglal el. Az egyiken egy impozáns mászóvár várja a gyerekeket, akik biztonságban csúszdázhatnak, mászhatnak a maximálisvédelmet jelentő gumiborításnak köszönhetően. A mászóvárral szemben lévő térszeleten egy napvitorlával védhető homokozó, néhány hintajáték és egy mérleghinta található. A legérdekesebb talán a szabadtéri fitnesz eszközöket tartalmazó rész.
- Elmondható, hogy a Tímea tér az egész családnak aktív kikapcsolódást nyújt. A kisgyerektől a felnőttig szinte minden korosztály megtalálja a számára megfelelő tornaeszközt – mondta Kucsák László országgyűlési képviselő, aki korábban a lakossági kérések alapján kereste meg a felújítások ötletével az önkormányzatot, ahol ezek a kérések nyitott fülekre találtak, és létrejöhetett a felújítási-projekt.

20180405 145525