Szívdesszert hetedszer

Írta:  Dzs.J. 2018.04.16.

Kerületi általános és középiskolások versengtek a Szívdesszert versmondó versenyen.

 

A Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók programsorozat keretében idén is meghirdette a Kondor Béla Közösségi Ház a Szívdesszert című vers- és prózamondó versenyt a kerületi általános és középiskolások részére. Az eredményhirdetést április 9-én tartották a Városháza dísztermében.

 CB13825

A pályázati kiírás alapján a versenyzőknek – szabadon válogatva a magyar irodalom vidám műveiből, esetleg saját alkotásaikból – egyenként négy percnél rövidebb vers vagy a Mátyás-emlékév tiszteletére Mátyás királyról szóló mese elmondásával kellett készülniük.
A már hetedik alkalommal megrendezett verseny mindinkább vonzza a diákokat és a tanáraikat is, aminek köszönhetően évről évre egyre többen szeretnének bemutatkozni. Ebben az évben például 45-en jelentkeztek.
A remek hangulatú rendezvényen Varga Ferenc intézményvezető szívélyes szavakkal köszöntötte a versenyzőket, s örömét fejezte ki, hogy már ötödik alkalommal vehet részt e nemes versenyen, ahol mindig elvarázsolja őt a gyermekek őszinte, szívből jövő előadásmódja.

 CB13833


A zsűritagok – Varró Dániel mellett Császár Bíró Lilla versmondó és Szőkéné Czinczky Eszter drámapedagógus – korosztályonként értékelték az előadásokat, majd szólították a nyerteseket és a helyezetteket. A nyertesek Varró Dániel Szívdesszert című könyvének örülhettek, s kedves gesztusként valamennyi versenyző emléklapot és stílszerűen egy szív alakú desszertet kapott.
Az esemény végén Császár Bíró Lillát a verseny múltjáról és jövőjéről kérdeztem.

 CB13850


− A verseny hét évvel ezelőtti meghirdetésekor az volt a célunk, hogy a gyermekek az életkoruknak megfelelő, ne attól még távol álló műveket válasszanak. E cél érdekében csak vidám veresekkel és prózai művekkel lehetett jelentkezni, arra ösztönözve a versenyzőket és felkészítő pedagógusaikat, hogy kortárs szerzők műveit is megismerve vidám, a korosztályuknak valóban megfelelő hangulatú és témájú műveket adjanak elő. Ami a közeljövőt illeti, a rendezvényt továbbra is kerületi versenyként kívánjuk meghirdetni.