Elkészült a gyalogátkelő a Mikszáth Kálmán utcában

Írta:  2014.04.14.
Befejezték az új, akadálymentes, illetve a vakok és gyengén látók biztonságosabb közlekedését is segítő gyalogátkelőhely kialakítását a Mikszáth Kálmán utca és az Üllői út találkozásánál.
Az itt élők főképp azért igényelték a zebra átépítését, mert amiatt, hogy azt egykor nem szakszerűen alakították ki, esős időben rendszeresen pocsolyatengeren kellett átkelni az úttesten, és a vizet az autók felverték a járdára, a járókelőkre.

A munkálatokat a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. és a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai végezték el. Az átkelőt újraaszfaltozták, a zebrát átfestették, és két vízelnyelőt is létesítettek a csapadékvíz elvezetésére. A megfelelő kiépítésnek köszönhetően a jövőben nem fog visszafolyni a víz az Üllői útról a Mikszáth Kálmán utcába.

– Az új átkelő akadálymentes, a 10 centiméteres kiemeléssel egy szintbe került az úttest és a járdafelület. Ennek révén kerekesszékkel is könnyen át lehet kelni. Ezenkívül a vakokat és gyengén látókat segítő vezetőköveket is elhelyeztek az átkelő két oldalán – mondta Kádár Tibor, a körzet önkormányzati képviselője. – A terület rendbetételének része, hogy kicserélték az 1970-es években telepített, nagyrészt kipusztult egybibéjű galagonyasort. Tizennégy új fát ültettek, amelyek hamarosan virágoznak.
A képviselő hozzátette, hogy nemsokára elkezdik rendbe tenni a Mikszáth Kálmán utca 2. szám mögötti területet, az Üllői út és a Kosár utca sarkán pedig kerékpártárolót létesítenek.