Felfrissített közintézmények

Írta:  P.A. 2018.05.07.

Folyamatosan végez karbantartási és felújítási munkákat a kerületi óvodákban, bölcsődékben a Városgazda18.

A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a pestszentlőrinc-pestszentimrei bölcsődék, óvodák, iskolák, egészségügyi és szociális intézmények megfelelő körülmények között fogadják a gyermekeket és lakosokat.

Micimackó ovi kerites copy
Gyakorlatilag folyamatos a városüzemeltető cég munkatársainak jelenléte a kerület különböző intézményeiben, és számos helyen már be is fejeződtek az első negyedévben elfogadott karbantartási munkák.
A cég intézményüzemeltetési divíziójának vezetője, Sándor István elmondta, hogy az önkormányzati fenntartású intézmények felújítási munkái két kategóriába sorolhatók.
– Az egyikbe a nettó 500 ezer forint anyagköltség alatti munkák tartoznak, a másikba az 500 ezer forint anyagköltséget meghaladók. A félmillió forint alatti karbantartások az önkormányzati feladatellátási szerződésünk részét képezik. Az 500 ezer forint fölötti munkákra, azok elfogadása után, vállalkozási szerződést köt a társaságunk a megrendelő önkormányzattal, s ennek aláírása után kezdődhet el a kivitelezés.
Ebben az évben a Városgazda a félmillió forintot nem meghaladó munkákra mintegy bruttó 53 millió, a drágább kivitelezésekre közel bruttó 31 millió forintot fordít.
Idén már több intézményben (Csemete, Gyöngyszem, Mocorgó, Napsugár óvoda, Napvirág-tagóvoda és Pitypang óvoda; Bababirodalom, Csibekas, Erdei Kuckó, Hétszínvirág és Micimackó bölcsőde; Életfa – Ezüstfenyő Nappali Szolgálat, Életfa Szociális Szolgálat és Somogyi László Szociális Szolgálat) volt festés-mázolás.
– Mindezek mellett a Csibekas bölcsődében elkészült egy kerékpártároló, és a csoportszobákban LED-paneles világítótestekre cseréltük az armatúrákat – tette hozzá Sándor István.