Zajlik a járdaprogram

Írta:  2014.05.01.
Előreláthatólag havonta 800–900 méter járdát fektetnek le a kerületi járdaépítési programban, amelynek végére 8 kilométer új szakasz lesz kész.
A járdaépítés vagy -felújítás minden kerület, illetve bármely város vagy akár a legkisebb község önkormányzata számára évről évre folyamatos munkát igénylő feladat. Nincs ez másképp Pestszentlőrinc-Pestszentimrén sem, ahol a tervek szerint idén mintegy 8 kilométer szakasz készül el.

– Az ez évi járdaprogramot március elején kezdtük meg. Az eredeti terveket valamivel megtoldottuk, egyeztettünk az érintett területek önkormányzati képviselőivel, így semmi akadálya a program folytatásának – tájékoztatott Lepsényi Tibor, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. műszaki és városüzemeltetési igazgatója.
A Városgazda munkatársai eddig főleg Pestszentimrén dolgoztak, és több járdaszakaszt már be is fejeztek. Elkészült a járda többek között a Kölcsey utcában, a Címer utcában, a Vezér utca bizonyos szakaszain és a Tiszavirág utcában is.

– Előreláthatólag havonta 800–900 méter járdát tudunk lefektetni – mondta Lepsényi Tibor. – Folyamatosan egyeztetünk az önkormányzattal, hogy a program ne keresztezze a csatornaépítés munkálatait. Így csak olyan helyekre vonulunk, ahol nem lesz, illetve már befejeződött a csatornázás, így nem fordulhat elő, hogy a kész járdát feltúrja az építkezés.
A már több éve a legmodernebb technikával végzett járdafelújítás remélhetőleg hosszú időre szóló megoldást jelent. Természetesen az időjárási és egyéb tényezők befolyásolhatják az új burkolat élettartamát, de a szakemberek szerint rendeltetésszerű használat esetén a felújított járdák tíz-húsz évig szolgálhatják a gyalogosok kényelmét.