Színház és játék a Rózsában

Írta:  B.Z. 2018.05.28.

A Rózsa Művelődési Házban a május 27-i gyermeknapon a kisebbek és a nagyobbak is megtalálhatták a nekik tetsző foglalatosságot.

A Rózsa Művelődési Házban a május 27-i gyermeknapon a kisebbek és a nagyobbak is megtalálhatták a nekik tetsző foglalatosságot. Láthattak színházi előadást, kipróbálhatták a Furfangos csudavilág játékait, a kézműves foglalkozáson pedig érdekes szerkezetet alkothattak maguknak.

VAA 9732 copy
A ház vezetője, Szigeti Gyöngyi hangsúlyozta, hogy a kerületben nagyon sok rendezvényt tartanak ezen a napon, ám közművelődési intézményként ők is fontosnak tartják évről évre megtartani a gyermeknapot. Azt is elmondta, hogy például a Bókay-kertben megrendezett eseményre jó idő esetén lényegesen több család megy el, de például tavaly és tavalyelőtt nem volt ilyen kellemes meleg, így akkor náluk volt telt ház.

VAA 9766 copy
A hagyományoknak megfelelően meseszínházi előadást tartott a Lőrinci Színpad, hiszen az intézmény a társulat befogadó színháza. Tíz órakor az Aranyszőrű bárány című előadást láthatták a gyerekek, majd ezt követően átrendezték a helyiséget, amely egész napra a Játékos Tudomány Egyesület Furfangos csudavilág nevű játszóházává alakult. Ezúttal is volt arcfestés, ami mindig népszerű a gyerekek körében.

VAA 9775 copy
Az intézmény vezetője kiemelte: a hagyományos játékok arra is jók voltak, hogy kicsit elvonják a gyerekeket a számítógépek mellől.
Kaltenecker Erika művelődésszervező elmondta, hogy a játszóház keretében többek között olyan fejlesztőeszközöket lehetett kipróbálni, amelyek a koncentrációt erősítik. A kicsiknek külön játéksarkot alakítottak ki, ahol ők is kreatív játékokkal tölthették el az időt. A kézműves foglalkozáson pedig az úgynevezett bűvös korong elkészítése volt a legnépszerűbb.
A Rózsa Művelődési Ház programjait jelképes összegű, százforintos regisztrációs jegy megvásárlásával látogathatták a kerületiek, egyébként pedig az önkormányzat támogatásával valósultak meg a programok.