Tiszteletet a magyaroknak!

Írta:  2014.05.11.
Nem támadni, hanem sok munkával jobbá tenni szeretnék az EP képviselő-jelöltek az Európai Uniót. Ez is kiderült a Polgárok Házában rendezett lakossági fórumon.
Példátlan támadássorozat zúdult a magyar kormányra az Európa Parlament (EP) most záruló ciklusában. Dr. Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára és Dömötör Csaba EP képviselőjelölt május 8-án a Polgárok Házában rendezett lakossági fórumon – melynek házigazdája Kucsák László országgyűlési képviselő volt - számolt be arról a nemzetközi összezárásról, amellyel az európai baloldal igyekezett ellehetetleníteni a magyar kormány működését. A két politikus hosszú prezentációval idézte fel azokat az eseteket, amelyek során a hazai szocialista és liberális ellenzék a nemzetközi kapcsolatok mozgósításával nyomást próbált gyakorolni a magyar vezetőkre. Ezek sorában sok minden előkerült Daniel Cohn-Bendit felszólalásaitól és a Tavares-jelentéstől a rezsicsökkentés megtámadásáig, vagy éppen az EU támogatások folyósításának leállításáig.

A lakossági fórum igazi célja azonban nem a múltidézés volt. Kovács Zoltán és Dömötör Csaba azokat az ügyeket mutatta be, amelyeket a Fidesz-KDNP EP képviselő-jelöltjei következetesen képviselni kívánnak megválasztásuk esetén. A választók bizalmának köszönhetően újra kétharmados többséggel kormányra került pártszövetség meglehetősen markáns szlogennel hirdette meg programját: üzenjünk Brüsszelnek – tiszteletet Magyarországnak! Amely mögött legalább ennyire határozott vállalások húzódnak. A Fidesz-KDNP-s leendő képviselők ugyanis küzdeni kívánnak a rezsicsökkentés védelmében, nem tekintik ajándéknak a pályázati úton elnyert EU-s támogatásokat, ezért harcolni fognak azok további folyósításáért, az alaptörvényért a kormány döntési autonómiájáért olyan ügyekben mint a szabad pálinkafőzés limitált engedélyezése, a határon túli magyarok jogi helyzetének tisztázása és sok egyébért.
A célkitűzés tehát – amint az az előadásokból kiderült – nem az eltávolodás az uniótól, nem annak támadása, hanem az egyenrangú tagi státusz kivívása, és ezzel az európai államszövetség jobbá, a magyarok számára is otthonosabbá tétele.