Egy vidám nap a kertben

Írta:  K.Gy. 2018.05.30.

Fesztivállal ünnepeltek a kerületi családok.

Különösen jó hangulatúra sikerült az önkormányzat idei Bókay-kerti gyermeknapja: együtt volt a jó szervezés és a jó idő. Nem is csoda, hogy az érdeklődő családok már délelőtt megtöltötték a parkot.

20180527 183338

Ha valaki a programújságokban vagy az interneten keresett gyermeknapi rendezvényt, rögtön észrevehette, hogy csak a Népligettől kifelé a harmadik volt a fesztiválok sorában a Bókay-kerti esemény. Ezt emelte ki nem sokkal dél előtt tartott nyitóbeszédében Lévai István Zoltán alpolgármester is.

20180527 123302
– Nagyon sok hasonló rendezvény van a városban, ezért köszönöm, köszönjük nektek, hogy a miénket választottátok, és nagyon jó szórakozást kívánok a mai napra – mondta.

Jókedv a színpadon

Ebben nem volt hiány. Már 11 óra után rengeteg család gyűlt össze a Bókay-kertben, ami egyértelműen mutatta, hogy a környéken és a kerületben élők szívesen választják a helyi rendezvényt.
A siker egyik titka az, hogy a szervezők hosszú évek óta a gyermek- és családi műfajok legjobb előadóit hívják meg. Olyan énekeseket, mutatványosokat, zenekarokat, bábművészeket, akik jól tudják: ma már nem elég jó produkciókat előadni a gyerekközönségnek, hanem azokat közösen kell megélni velük. Jó példa volt erre Kovácsovics Fruzsina énekesnő fellépése, amelyre – mivel az éneklés mellett óvónőként dolgozik, mégpedig az egyik kerületi óvodában – az óvodásai is elmentek. Így nem volt nehéz dolga, amikor maga mellé szólította a színpadra a gyerekeket. Természetesen az már az előadói képességét dicséri, hogy a kicsikből álló tömeget egyszerre volt képes irányítani és szórakoztatni a deszkákon.

20180527 200615
Ugyanezzel a szívvel és profizmussal vonták be a játékba a közönségüket a Langaléta Garabonciások, akik visszatérő vendégek a Bókay-kert gyermeknapján. Gólyalábas produkciójukon együtt nevetett valamennyi korosztály. Nem beszélve a délután derekán színpadra lépő Kolompos együttesről, amely a népzenei műfaj régi kiválósága, és a fesztivált záró Alma együttesről, amelynek már-már olyan rajongói tábora van, mint egy jobb popzenekarnak. Most is megtöltötték a nézőteret.
A gyermeknap programját bővítette a Bókay-kertben ugyanezen a napon zajló Tébláb Nemzetközi Néptáncfesztivál, amely hivatalosan különálló rendezvény volt, ám átcsábított érdeklődőket a fő programra érkezők közül is.

Mi volt a standokon?

Egy régi mondás szerint a férfiak és a nők abban különböznek egymástól, hogy ha valaki fegyvert tesz le közéjük, azt csak a férfiak veszik föl megnézni. Talán kissé általánosító állítás, az viszont érdekes, hogy a lőfegyver, a katonáskodás ma is érdekli a fiúgyerekeket. A Magyar Honvédség toborzósátra elé kihelyezett – természetesen töltetlen – fegyvereket minden fiú ki akarta próbálni a katonák irányításával. Nagy sikere volt továbbá a rendőrség standjának, a Városgazda Utánpótlás Akadémia toborzósátrának és az autómodellek versenypályájának is. Évről évre tapasztalható, hogy Bókay-kerti gyermeknapra érdemes kitelepülniük a különféle szervezeteknek, mert a fesztiválozók nagy számban érdeklődnek az itt kínált tematika iránt.

Színes buborékok

A gyermeknap természetesen nem csak színpadi műsorokból és civil programokból szokott állni. Egy ilyen eseményt meg sem lehet rendezni, ha nincs ugrálóvár, trambulin. Ezek minden alkalommal a legnépszerűbb mutatványok között vannak, ahogyan a pónilovaglás, a dodzsem vagy az ennek alternatívájaként feltűnő, zárt pályán közlekedő elektromos autók is. A megvásárolható termékek közül pedig idén kétségkívül az állatalakot formáló és egy ázsiai nyelven éneklő szappanbuborék-sorozatvető volt a legnépszerűbb, aminek köszönhetően a park egét egész nap finoman libbenő színes gömböcskék borították be.

VAA 9840 copy