Körösfő szeret a testvérünk lenni

Írta:  Péntek László 2018.05.30.

Példaértékűnek tartja Körösfő polgármestere a testvérvárosi együttműködést a XVIII. kerülettel. A kalotaszegi településvezető további sikeres évekkel számol.

A közelmúltban tartotta a körösfői RMDSZ tisztújító közgyűlését, melynek során új elnököt választottak Sztranyák Melinda tanítónő személyében. Ezt a funkciót ez idáig Bódis László töltötte be. A körösfői önkormányzat képviselő testületének tizenegy tagja a következő pártok színeiben nyert mandátumot: ötöt nyert a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), négyet az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), egyet a szociáldemokraták (PSD), és egyet a liberálisok (PNL) tanácsos.

110 0825
Mandátumának feléhez érkezett Körösfő község polgármestere Bódis László, aki így értékelte a ciklus eddigi eredményeit:
– Számítottam rá, hogy nem lesz könnyű feladat egy községet polgármesterként vezetni, felkészültem a nehézségekre, a nézetkülönbségekből fakadó viták kezelésére. Új vezetési stílust álmodtam meg. Először is a fiatal, szakképzet munkaerőkre támaszkodva sikerült hatékonyabbá tenni a lakosság érdekében végzett munkát, a közügyek intézését, mely nem mindig ment zökkenőmentesen. Ugyancsak céljaim között szerepelt minél hamarabb befejezni az előző vezetés által elkezdett beruházásokat, építkezéseket, úgymint az évek óta húzódó községi sportlétesítmény, futballpálya, vagy a kápolna befejezése,melynek csak az alapjai voltak készen amikor átvettem, de itt említem meg azt a főút melletti több mint 700 méteres csatorna és vízvezeték lefektetését is – sorolta.

110 0763

110 0761
Arról, hogy milyen tervei vannak a következő évekre, így beszélt a polgármester:
– A lehetőségektől függően igyekszem továbbra is a községhez tartozó mind a négy település kéréseit megoldani. A kalotanádasi kultúrotthont már szépen fel is újítottuk, most a további települések művelődés házainak tatarozása következik. Tovább folytatjuk a még elmaradt ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítését Sárvásáron és Körösfőn. Járdák építését mind a négy faluban, de Nyárszón és Sárvásáron is új kápolnákat építünk, valamint a tönkre ment utak aszfaltozását is szeretnénk megoldani. Külön megemlítenék két nagyobb beruházást, amelyet terveink szerint Körösfőn fogunk megvalósítani. Az egyik egy olyan sportlétesítmény, amely magába foglal egy tenisz-, kosárlabda és kézilabda pályát is, valamint az Ifjúsági-ház körül faházas kemping megépítését. Külön köszönetet mondunk Vákár Istvánnak a Kolozs Megyei Tanács alelnökének, aki sok éve már hogy támogatja terveink megvalósítását. Továbbra is ápolni fogjuk szoros baráti viszonyainkat mind a tizenegy testvértelepülésünkkel, köztük legfőképpen a Budapest XVIII. kerülettel, amellyel idáig is példaértékű volt az együttműködésünk.

111 0747

111 0744