Tehetségek napja

Írta:  T.L. 2018.06.07.

Azok az alsó tagozatosok mutatkoztak be a Rózsában rendezett aranygálán, akik valamely területen kiemelkedő tehetségnek számítanak.

 

Igen hangulatos és kedves eseményre gyűltek össze a kerület legjobb általános iskola alsó tagozatos diákjai, június 5-én, a Kondor Béla Közösségi Házban, hogy egy igazi Aranygálán is megmutassák tehetségüket, és díjakat vegyenek át felkészítő tanáraikkal együtt.

P1490532

Megtelt a színházterem csaknem kétszáz tanulóval és pedagógusokkal ezen az ünnepi délutánon.

- A hagyományos Aranygálánkon a tanévben megrendezett kerületi tanulmányi, művészeti és egyéb versenyek győzteseit, felkészítő nevelőit ünnepeljük – mondta köszöntő beszédében Patakfalvi Attiláné, tehetséggondozási szakértő. – Az alsó tagozatos tehetségversenyeket ebben a tanévben a kerületi önkormányzat és a Külső-Pesti Tankerületi Központ támogatta, köszönjük.

Ezután Galgóczy Zoltán, alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt, a következő szavakkal:

P1490523

- Örömmel támogatjuk a tehetséges fiatalokat, hiszeazn az oktató-nevelő munkának két fontos ága van, az egyik a tehetséggondozás, a másik a felzárkóztatás, ami elképzelhetetlen jó felkészítő pedagógusok nélkül. Persze a gyerekek szorgalma, kitartása is szükséges az eredményes munkához.

Galgóczy Zoltán azt is elmondta, hogy az Aranygálára kiadott Az otthonom Magyarország című kiadványt nagyszerű ötletnek tartja, s örömmel látja benne, hogy a kerületi gyerekek őszinte hazaszeretetről tesznek tanúbizonyságot.

Többek között ezt a szép, színes és reprezentatív kiadványt adta át Patakfalvi Attilánéval közösen a tehetségversenyeken jól szerepelt tanulóknak. Erről a 10. jubileumi könyvről érdemes még megemlíteni, hogy több mint 600 rajzból, illetve fogalmazásból állt össze.

- Hálás vagyok, hogy a tehetségekre figyelnek kerületünkben - hangoztatta zárszóként Patakfalvi Attiláné.

A pedagógusok jó munkájukért oklevelet és könyvutalványt kaptak. Az Aranygálán, a színpadon is megmutathatták tehetségüket a díjazott alsó tagozatos tanulók.