Ki tud ma már társasozni?

Írta:  K.Gy. 2018.06.08.

Újabb érdekességekkel bővült a napközis tábor kínálata.

 

A kézműves foglalkozások mellett a kerámiakészítéssel is ismerkedhetnek azok a gyerekek, akik a Bókay-kerti önkormányzati tábor keretében az alkotókészségüket is szeretnék kipróbálni. És van még egy érdekes kínálata a napközis tábornak: táblás társasjátékokkal ismerkedhetnek azok, aki a digitális korszakban már nem tudják, milyen jó is ezekkel játszani.

VAA 5754 copy

Azok a gyerekek, akik többször vettek már részt a Bókay-kertben működő kerületi napközis táborban, észrevehették, hogy a szervezők minden évben kínálnak valami újdonságot. Ezt leginkább az úgynevezett szakrajok bővítésével tehetik meg.

Legó, kerámia és sok egyéb

A napközis tábornak évtizedek óta változatlan az alapkoncepciója: az itt szünidőző diákoknak heti öt napon át reggeltől estig változatos és tartalmas programot adni. A kínálatban hangsúlyos a sport, az ügyességi feladatok, a különféle versenyek, a mozgás, de van lehetőség a kézügyesség fejlesztésére, a kreativitás megélésére és a szellemiek bővítésére is. A táborozók rajokba osztva töltik a napot, és lehetőség van arra, hogy ki-ki az érdeklődésének megfelelő speciális szakrajt válasszon. Ez utóbbi a tábor alapdíján túl mindössze heti 3000 forintba kerül, illetve a nagyobb anyagköltségű rajok esetében 3200–3500 forintba.

A napközis tábor díjai

1. Kerületi lakcímkártyával: 489 Ft/nap (ételérzékenyeknek: 527Ft/nap) + 100 Ft táborhasználati díj.
2. Kerületi lakcímkártya nélkül: 825 Ft/nap (ételérzékenyeknek: 1445 Ft/nap) + 700 Ft táborhasználati díj.
3. Szünidei étkezésre jogosító jegyzői HH/HHH határozattal rendelkező gyermekek részére térítésmentes az étkezés és a táborhasználat is.
4. Azok a gyerekek, akiknek nincs kerületi lakcímkártyájuk, de a szüleik helyi önkormányzati cégeknél, szerveknél dolgoznak, az első pontban jelzett díjat fizetik.

 


– A szakrajok évek óta nagyon népszerűek – mondta Kuba Gábor táborvezető, az Eötvös Loránd Általános Iskola igazgatója. – Az elmúlt évek sikeres újdonsága volt a Pataki Krisztián vezetésével működő tékvandóraj, amely lesz idén is, ahogyan a Kocka elnevezésű szakraj is, amely a legó kedvelőit tömöríti. Idén először lesz lehetőség arra, hogy az érdeklődők a kézműves szakraj mellett a kerámiaszakrajban is kipróbálják az ügyességüket. Nádasdi Mihály képzőművész vezetésével indult el az Eötvös iskola kerámiaszakköre, s a Nádasdi-tanítvány Stiller Bea vállalkozott a tábori szakraj megszervezésére.

Beiratkozás


A napközis tábor június 25. és augusztus 24. között kilenc egyhetes turnusban zajlik. Beiratkozni mindig a turnus előtti kedden lehet a Bókay-kertben, 8–18 óra között. Az első turnus előtt több napon is lehetőség van a befizetésre: június 18-án és 20-án 8–18 óráig, június 19-én 13–18 óráig.
A szervezők arra kérik a szülőket, hogy tanulmányozzák az iskolákba kiküldött tájékoztatót és beiratkozási lapokat, amelyeken megtalálják, milyen dokumentumok szükségesek a jelentkezéshez.

 


A táborvezető még egy érdekes szakrajra hívta fel a figyelmet:
– Ki lehet majd próbálni rengeteg táblás társasjátékot. Ez azért jutott eszünkbe, mert tapasztalataink szerint a digitális korban a gyerekek egyre kevesebbet játszanak ilyet. Hátha kedvet kapnak hozzá.

Siess, ha úszni akarsz!

Nagyon széles tábori választékkal várja a szünidőzőket a Városgazda Utánpótlás Akadémia (VUA) is. A kilenc szakosztály – labdarúgó, küzdősport, úszás, street dance, vízilabda, futsal és strandlabdarúgás, jégkorong, sakk, kosárlabda – a sportágválasztóval együtt összesen 11 turnusban fogadja a nyárnak legalább egy részét itthon töltő gyerekeket. A napközis rendszerű turnusok a sport mellett rengeteg egyéb szabadidős programot is kínálnak.

DSC01923 copy
A sportágválasztó tábor igazi különlegesség. A gyermekek bizonytalansága mellett sokszor a szülők sem tudják, hogy melyik sport felelne meg leginkább gyerekük alkatának, fizikumának, mentalitásának. A sportágválasztó turnusokban ez akár egy hét alatt kiderülhet, ugyanis itt mindennap más sportot, más edzést lehet kipróbálni szakedzők segítségével és tanácsaival.
A VUA-tagok kedvezményt kapnak a táborok részvételi díjából. A jégkorongturnus ára 30 ezer forint, az akadémia tagjainak 24 ezer forint. A többi tábor turnusonként egységesen 22 ezer forintért érhető el – az akadémiásoknak 17 600 forintért.
A szervezők két fontos tényre hívták fel a figyelmet. Az egyik az, hogy az eddigi jelentkezések alapján az úszótábor iránt kiemelkedően magas az érdeklődés, ezért aki ebbe a táborba szeretne járni, okosan teszi, ha mielőbb jelentkezik. A másik fontos hír az, hogy a jégkorongtábor bázisa a Bókay-kert lesz, innen viszik majd a gyerekeket napközben edzésekre.
A turnusokról a Városkép is tájékoztatott a 8. számában (május 8.), de a tábori kínálat egy kattintással elérhető a varosgazda18.hu főoldalán. A turnusok megfelelő létszám esetén indulnak. Az említett weboldalról letölthető a jelentkezési lap is, személyes leadására pedig a Vilmos Endre, a Park és a Kastélydombi uszoda pénztárában, az akadémia boltjában (Üllői út 433.) és a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Baross utca 7. alatti ügyfélszolgálatán van lehetőség. E-mailben az
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre lehet elküldeni a kitöltött lapot.