Szünet nélkül pattogott

Írta:  R.F. 2018.06.14.

Több száz gyerek a Teniszfesztiválon.

Második alkalommal rendezték meg a Gubacsi Zsófi Teniszklubban a fiataloknak szóló sportos délutánt, a Teniszfesztivált. Akárcsak tavaly, ezúttal is több százan voltak kíváncsiak a programokra, amelyeknek két közös jellemzőjük volt: a sport és az egészség.

VSZ 1761
 
Nagy forgalmú az Üllői úton található „jó nevű” teniszklub. A tulajdonos Gubacsi Zsófi neve nagyon is ismerősen csenghet a tenisz barátainak fülében, hiszen az egykori játékos a nemzetközi teniszvilágban is ismert volt. Sok örömöt szerzett akkoriban az érte szurkolóknak. Nincs ez másként most sem, azzal a különbséggel, hogy a klubban a jövő kiválóságainak első lépéseit igazítják – akár a világhírnév felé is.

 

Büszkék lehetnek


A múlt vasárnap nem az élsportról szólt, hanem arról, hogy a házigazda, Zsófi és Balázs Ildikó – az ugyanitt működő Balázs Testvérek Tenisziskola tulajdonosa – miként tudja megismertetni a kis vendégekkel a sportágat, miként tud kedvet csinálni nekik ahhoz, hogy elinduljanak egy hosszú és simának nem mondható úton, amelynek a végén azonban gyönyörű sikerek állhatnak, ha ők is úgy akarják.

VSZ 1755
Az érdeklődésről írhatnánk azt is, hogy teljes volt a siker, hiszen, ha nem is a kilincset, de a teniszütőt szinte egymásnak adták az érdeklődők.
Zsófi és Ildikó büszke is lehet a sulira, hiszen a fővárosban működők közül a pestszentlőrinci az egyik legelismertebb.

 

Fejben is, testben is


A csinos hölgyek elmondták, hogy az iskola iránti érdeklődés aláhúzza, mekkora igény van a teniszre a kerületben is. Hozzátették:
– Örömmel és köszönettel vesszük, hogy az önkormányzat figyel ránk, és sok segítséget ad.
Az önkormányzatot két alpolgármester is képviselte a Teniszfesztivál megnyitóján. Két olyan politikus, akihez közel áll a sport.
Galgóczy Zoltán néhány hete bizonyította a sportosságát, indulva az Imre-kupa asztalitenisz-versenyen. Az alpolgármester rendszeresen teniszezik, mert az egész napos munka után igazi felüdülés ez számára.
Lévai István Zoltán „hivatalból” is ott volt a megnyitón, hiszen ő a felelős a kerület sportéletéért. Ő arról beszélt, hogy nem véletlenül vált a világ egyik legnépszerűbb játékává a tenisz: fejben is, testben is felkészültnek kell lenni hozzá.

 

„Akkor most már…”


A megnyitón Tamás Krisztina, a Gubacsi-teniszklub kommunikációs vezetője arról beszélt, hogy ezt az iskolát, klubot, akár zászlóshajónak is lehet nevezni a sportágat képviselők között. Elmondta: arra is büszkék, hogy a mostani versenyre kétszer annyian jelentkeztek, mint a tavalyira.
A felnőttek okos és szépen megfogalmazott mondatait idézhetnénk még alább is, de helyette álljon itt inkább a lehető legőszintébb, mindent eláruló „gyerekszáj”.
Amikor egy legényke már túl hosszúnak vélte a megnyitót, csak ennyit mondott:
– Akkor most már teniszezzünk!    

VSZ 1675