Mert gyereknek lenni jó!

Írta:  2014.05.27.
Sokszínű gyermeknapi fesztivállal várta a látogatókat május utolsó vasárnapján a Bókay-kert. A változatos programok és a zenei felhozatal a legkisebbektől a legidősebbekig mindenkinek felejthetetlen élményt nyújtott.

– Azért szeretem a gyereknapot, mert olyan, mintha szülinapom lenne. Ilyenkor anya és apa csak velem foglalkozik, és délután két gombóc fagyit választhatok úgy is, hogy anya tudja, végül nem bírom majd megenni – mesélte komolyan egy copfos kislány.

A gyermeknap éppen arról szól, hogy a hétköznapi gondokat hátrahagyva a szülők is együtt élvezzék a gondtalan gyermekkort a kicsikkel, hiszen ők már tudják: az hamarabb elrepül, mint szeretnénk.

Mozgás, gyerekek!

A változékony idő ellenére is vidáman telt május 25-én a gyermeknap a Bókay-kertben. A szórakoztató programokért ezúttal sem kellett messzire menniük a kerületi családoknak, a Bókay-kert Fesztiválszínpadán és a környékén ugyanis egész napos műsor és kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket. A kicsiket délelőtt gólyalábasok, bábjáték és színielőadás ejtette ámulatba, a nagyobbak pedig délután a Zabszalma zenekar és a Zanzibár együttes koncertjén vehettek részt.

A küzdősport- és mazsorettbemutató a szórakoztatáson túl a sportolás nagyszerűségét is hangsúlyozta.
– Fontosnak tartom a sportot a gyerekek életében, ezért nagyon örülök, amikor a rendezvényeken szórakoztató előadásokkal mutatják be a különféle sportokat. Ilyenkor a gyerekek is kedvet kapnak a testmozgáshoz, és szívesebben próbálnak ki új sportolási lehetőségeket – mondta Kovács Bianka, aki kislányával érkezett a rendezvényre.

Vigyük haza!

A Pestlőrinci Kutyakiképző Iskola bemutatójának jóvoltából igazi családi ebekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők. Míg a kicsik dögönyözték a nyaldosó és farokcsóváló házőrzőket, addig a szüleik megtudhatták, melyek a gyerekbarát fajták, melyiket ajánlják a szakértők a kisgyerekek mellé. A választásban a taníthatóság, a játékosság, a mozgás- és helyigény bizonyult a legfontosabb szempontnak. Külsejét tekintve viszont a gyermekek ítélete szerint mindegyik kutya cuki volt, és nehezen búcsúztak el tőlük a bemutató végén.

Tűzoltó leszel, s úthenger!

– Ha nagy leszek, doktor bácsi leszek, mint apukám, és akkor meg tudom gyógyítani a Petit, amikor beteg, és nem jön oviba – mesélte egy kisfiú a mentőautóban lévő műszereket vizsgálva.
A gyerekek körében most is a különböző foglalkozások járműveinek kipróbálása volt az egyik legnépszerűbb program, aki csak tehette felmászott az autókba, vidáman kormányzott és szirénázott a magasban.

Édes fantázia

Az Idősekért Fiatalokért Közalapítvány szervezésében a kerületi diákok délelőtt édességkészítő versenyen mérhették össze az alkotótehetségüket. A sütés nélkül, helyben elkészíthető finomságoknál a zsűri főként az ízélményt és a kreativitást értékelte. A nyalánkságokat a gyerekek a verseny után elfogyaszthatták.

Az idén azonban az életmentő autók mellett a Városgazda által használt munkagépekkel bővült a kipróbálható járművek repertoárja. A markoló- és a kotrógép, a kosaras autó és az úthenger egyből a fiúk kedvence lett, habár az okozott nekik némi fejtörést, hogyan is hívhatják az ezekkel a gépekkel dolgozó embereket, hogy például ki is az az úthenger…