Harcolj, Martin!

Írta:  R.F. 2018.06.20.

Hatodik éve űzi kedvenc sportágát, a thai boxot a Városgazda Utánpótlás Akadémia keretében a 13 éves Lazók Martin.

Hatodik éve űzi kedvenc sportágát, a thai boxot a Városgazda Utánpótlás Akadémia keretében a 13 éves Lazók Martin, szép eredményeket érve el ebben a kemény, férfias küzdősportban. A még általános iskolás Martint a Bókay-kertben, az akadémia tanévzáróján kérdeztük.

VAA 2555 copy

Még egyetlen szót sem beszélgettünk, de már a kézfogásából kiderült, hogy „nem piskóta” gyerek, mert érezhető szorítással fogta meg a kezemet.
– Mi van, ha egy idős emberrel, netán kislánnyal fog kezet?
– Akkor azért vigyázok…
– Sose jutott még az eszébe, hogy ebben a sportágban félni is „szabad”, mivel annyira kemény?
– Nem, mert elég régóta csinálom már, s amikor elkezdtem, fokozatosan vezetett rá a mesterem az igazi keménységére. Ma meg már teljesen természetes számomra, hogy a thai box ilyen…
– Milyen?
– Sok-sok edzés, még több keménység, akarat és kitartás kell hozzá. Az, hogy félelem, eszembe sem jut, mint ahogy gondolom, a más küzdősportot űzőknek sem.
– Még csak 13 éves, de már az 58 kilósok között gyűjtögeti az érmeket és a sikereket. Mi lesz, ha tényleg elkezd erősíteni, s igazából „kondis” fiatalember lesz?
– Nem fogom bánni, mert a gyorsaságon, a lazaságon meg az ügyességen túl ez is hozzátartozik.
– Ki a mestere?
– Amióta foglalkozom a sportággal, Dudok Károly a mesterem, akinél nem is kívánhatok jobbat senkinek.
Megkérdeztük a mestert, Dudok Károlyt, miként vélekedik a szőke srácról.
– Sose legyen rosszabb tanítványa egyetlen edzőnek sem. Nekem már a közös munkánk elején feltűnt, hogy célja van, hogy valamit tényleg el akar érni. Úgy látom, jó úton lépked, mert nemcsak itthon, de már külföldön is bebizonyította, hogy lehet belőle jegyzett harcos.
Mi mást kívánhatnánk ehhez, mint hogy harcolj, Martin…