Szilágyi Olga Bonis Bona-díjas

Írta:  T.L. 2018.06.21.

A tehetséggondozásban végzett munkájáért részesült országos elismerésben a Dohnányi pedagógusa.

 

Jó tanévet zártak a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, akik több énekversenyen nyertek, illetve kiváló helyezéseket értek el. Ének-művésztanáruk, Szilágyi Olga pedig június elején országos elismerésben részesült, megkapta a tehetséggondozás elismerésére alapított Bonis Bona díjat.

SzilágyiOlgabonisbona

Az oklevélen ez áll: „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért”. Szilágyi Olga több mint egy évtizede foglalkozik tehetségekkel a pestszentlőrinci Dohnányi zeneiskolában, és tanítványaival számos sikert ért már el. Az utóbbi hónapok azonban számára is különösen emlékezetesek maradnak…
– Jól kezdődött ez az évünk, az érdi megyei énekversenyen a 21 év feletti kategóriában az első Kissné Galgóczy Dorottya, a harmadik megosztva Sörfőző Panni és Lehotai Miksa lett, többen pedig dicsérő oklevelet kaptak – összegez a „frissen” kitüntetett ének-művésztanár. – Én sem jöttem el üres kézzel a rangos versenyről, mint a legjobb felkészítő tanár különdíjban részesültem az eredményes pedagógiai munkámért.

P1130566
Az áprilisban Balassagyarmaton rendezett országos énekversenyről tíz díjat hoztak el Szilágyi Olga tanítványai, ebből négy első helyet! Kissné Galgóczy Dorottyán és Sörfőző Pannin kívül Mazug Laura Lilla végzett az élen, ő műdal- és operakategóriában is.
– Meg kell említeni az ezen a versenyen szintén jó helyezést elérő Lehotai Miksát és Krisán Ágnes Olgát is. Csattanónak a tanév végére is jutott kellemes meglepetés, ugyanis júniusban a várpalotai tehetségkutató versenyen különdíjat kapott Galgóczy Dorottya, a pedagógusnapon pedig engem jutalmaztak meg a Bonis Bona díjjal. Ennél rosszabb évünk sose legyen!
S milyen nyárra számít? – kérdeztük a boldog pedagógust, aki közismerten énekművészként, énekes színészként is fellép különféle színházi produkciókban.
– Igen tartalmasra, sok pihenéssel és fellépéssel. Egerben nagy örömömre több darabban is játszom a nyáron.