Irány Tusványos!

Írta:  Péntek László 2018.07.19.

Eljött a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem ideje. A nagyszabású eseménynek testvérvárosunk, Tusnádfürdő ad helyet.

Az idén is megszervezik Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort, melyre július 24-29 között kerül sor „Szenvedélyünk Tusványos” mottóval. Szervezők, a Kisebbségekért-Pro Minoiritate Alapítvány, valamint a Magyar Ifjúsági Tanács szerint az ötnapos diáktábor az idén is gazdag programkínálattal várja az időszerű közéleti témák iránt érdeklődő, tartalmas szórakozásra és minőségi koncertekre vágyó résztvevőket. Több mint fesztivál, mivel Tusványos összekapcsolja a hasznosat a kellemessel, az okulást a szórakozással, a politikai, gazdasági társadalmi, művészeti témák avatott ismerői, politikusok, tudományos szakaemberek, művészek előadásai, a kerekasztal-beszélgetések mellett a magyar rock-pop - és népzenei scéna népszerű előadói lépnek fel minden este.

tus
Fontos tudni: a XXIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Tusnádfürdőn az Olt partján lévő kempingben van. Belépéskor mindenkinek igazolnia kell magát személyazonossági igazolvánnyal vagy útlevéllel. A tábor területére minden nap 16 óráig ingyenes a belépés, a 16 óra előtt kapott karszalag 16 óra után is érvényes. Aki 16 óra után érkezik, 20 lejt fizet, diákok, egyetemisták vagy 65 év felettiek kedvezményesen 10 lejt a tábori recepción. A sátorhelyek ára naponta 15 lej/fő, a heti sátorjegy ára 60 lej/fő. A tábor területén számos, különböző hideg-meleg ételt, italt árusító egység áll rendelkezésre, a városban is működnek boltok, éttermek, ahol lejjel készpénzben lehet fizetni. Alkoholos italt, üdítőt semmilyen mennyiségben, ásványvizet is legfeljebb megkezdett kétliteres műanyagpalackban lehet bevinni. Aki medvét észlel a tábor környékén azonnal jelentse a szerevezőknek, vagy az Olt túlpartján szolgálatot teljesítő négy vadőr egyikének!
További információ : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

(képek: facebook.com/tusvanyos)