Szép emlékekkel búcsúzik

Írta:  R.F. 2018.07.20.

Molnár Zoltán három év után köszönt el a PSK-tól.

Sok mindenről árulkodhat, s árulkodik is egy-egy tabella. A BLSZ I. osztályában szereplő Pestszentimrei SK bizonyítványáról is sokat mondhat. Például hogy az imreiek a középmezőnyben, a 10. helyen végeztek a 16 csapatos bajnokságban, ami elfogadható teljesítmény. Beszél arról is, hogy erős volt a támadó alakzat, de a védelmi sor gyenge, hiszen a 44-65-ös gólkülönbség ezt sugallja. Az őszi bajnoki rajtra történő felkészülés előtt beszéltünk az akkor még vezetőedző Molnár Zoltánnal.

molnar2

– Elégedett?
– Igen, az vagyok, mert teljesítettük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé.
– Nem akarok belekötni a mondandójába, de egy szezonnal korábban, újoncként a nyolcadik helyen zártak, most viszont kettővel hátrébb, tehát van némi visszaesés.
– Nem tagadom, ha csak a helyezést nézzük, akkor hátrébb kerültünk. Azt mondom, hogy inkább az a korábbi hely volt némileg csalóka, s ez a mostani, a tizedik tükrözi a realitást.


67 nagyon sok


– Ha már a hátrébb csúszásról beszélünk: mi lehetett az oka?
– Amint a helyezésünket mutató tabella is elárulja, a védelemben voltak gondok, mert a harminc meccsen kapott 67 gól sok. Nagyon sok. Azt jelenti, hogy meccsenként kettőnél többször került a hálónkba a labda. Ezt még egy, a miénknél jobb támadósorral is nehéz kiegyenlíteni.
– Ezek szerint az elöl látottakkal elégedett volt.
– Nagyjából, sőt azt mondom, hogy majdnem teljesen. Másfél gól meccsenként ha nem is szuper, de elfogadható. Tudom, sok gól maradt a lábakban, s ha ezeket értékesítettük volna, előrébb zártunk volna. De most már mindegy, ez lett a vége, így néz ki a tabella.


Igazolni kell


– Nem tévedés azt mondani, hogy pontosan a PSK-nál „szakadt ketté” a BLSZ I. osztály tabellája. Az önök mögött végzett csapatnak csak egyetlen ponttal volt kevesebbje, a PSK előtt álló, a kilencedik helyen végző viszont tíz ponttal elment.
– Mondhatnám erre, hogy mi vezetjük az alsóházi tabellát…

Váratlanul


Néhány nappal az interjú elkészítése után közlemény tudatta, hogy Molnár Zoltán nem marad a PSK edzője a 2018–19-es szezonban. Íme, az edző gondolatai, amelyekkel elköszönt az egyesülettől:
„Tiszta lelkiismerettel zárom le ezt a szép időszakot. Remek és számomra is hasznos éveket töltöttem el Pestszentimrén. Köszönöm, aki segítette a munkámat! Ez az út most véget ért, de szép emlékekkel és eredményekkel búcsúzom. Úgy gondolom, Pestszentimre tényező a budapesti amatőr labdarúgásban, és utánpótlásszinten is szépen építkeztünk az elmúlt években. Nagyon sok sikert kívánok a klubnak és a csapatnak a továbbiakban is.”
Így búcsúzott el tehát az a szakember, aki nemcsak a felnőtt csapatnál, de az utánpótlásban is rengeteget dolgozott, szép sikereket elérve. Valószínűsíthető, hogy hamarosan véget érnek majd a futball nélküli napjai. Már csak azért is, mert a magyar labdarúgás nem olyan gazdag, hogy ne hasznosítsa egy kiváló szakember tudását.

(Molnár Zoltánt a második csapat edzője, Mészáros Dániel váltotta a kispadon.)


– Mire, kikre lesz szükség, hogy a „felsőházba” kerüljenek?
– Igazolásokra feltétlenül, mert azokkal tudnánk megteremteni a csapategységet. Azt, hogy elöl, de főleg hátul rendben legyen minden.


Simogató sikerek


– Mióta is edzi a pestszentimrei csapatot, s hogy érzi magát az egyesületben?
– Ez volt a harmadik szezon, s azt tudom mondani, hogy jól érzem magam, mert olyan sportemberekkel dolgozhatok, akikkel érdemes, mert van céljuk. Talán alátámasztja ezt az, hogy a mögöttünk hagyott szezonban bejutottunk a Budapest-kupa elődöntőjébe, a Magyar Kupa-mérkőzéssorozatban pedig a 128 közé kerülésért játszottunk, ami egy kis csapat esetében elismerésre méltó.