Lesz-e újra győzelem?

Írta:  bp18 2018.08.16.

 

A nyár közepén a kerületben járt a Virágos Magyarországért verseny zsűrije. Lesz-e első díj, mint két éve?

Nem túlzó kifejezés: óriási büszkeség volt a kerület számára, amikor első díjat nyert egy két évtizedes múltra visszatekintő országos versenyen: 2016-ban a Virágos Magyarországért pályázaton a fővárs kerületei közül a legvirágosabbként került ki. Ráadásul ugyanebben az évben a SOFI-t is kitüntették a Mert közös a világunk című versenyen: az intézmény oklevelet és pénzjutalmat kapott a városi zöldfelületek gondozásában és fejlesztésében, valamint a civil rendezvények szervezésében végzett példamutató munkájáért. Ezek a sikerek mutatják, az önkormányzat igyekezete, hogy a saját tulajdonában lévő zöldfelületek példás gondozása mellett minél több lakost bevonjon a Szebb, virágosabb kerületért versenybe, nem céltalan és nem eredménytelen. Elismerten zöld kerület vagyunk.

zs1
Július végén újra a Polgármesteri Hivatalba, illetve a kerület közterületeire látogatott a Virágos Magyarországért verseny zsűrije, amely a Szent István Egyetem szakembereiből, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma delegáltjából állott. A találkozón az önkormányzatot Kirrné Feicht Ágnes főkertész és Jankovits Vera főépítész képviselte, jelen voltak továbbá az önkormányzat tukajdonában álló zöldfelületeket gondozó Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. szakemberei élükön Banyár László vezérigazgatóval. A látogatás során a zsűritagok részletesen ismerhették meg Pestszentlőrinc és Pestszentimre zöld értékeit, valamint az ezek karbantartásáért és folyamatos szépítéséért végzett munkát.
Eredményt egyelőre nem tudunk, Kirrné Feicht Ágnes tájékoztatása szerint azt ősszel hirdetik majd ki. Addig kell várnunk, hogy megtudjuk, lesz-e győzelem, mint két éve?

zs2