Megint Habán-udvar

Írta:  R.F. 2018.08.22.

Milliónyi program az Imrei Közösségi Napokon.

Csupa-csupa izgalmas programmal várja az érdeklődőket a Habán-udvar – Imrei Közösségi Napok rendezvénysorozat augusztus 21. és 26. között a Nemes utca 28. alatt található Baptista Imaház és Közösségi Otthonban. Igaz, lapunk csak az imrei napok „közepén” jelenik meg, de Háló Gyula lelkész oly színes és sokrétű programról számolt be, hogy tényleg érdemes lesz ellátogatni a Habán-udvarba.

VAA 9367 copy

– Gondolom, éppen a napokban járatják csúcsra a már jól ismert programsorozatukat, a Habán- udvart…
– Nincs ezzel semmi gond, s mivel már nem először lesz, nekünk is hiányozna az a sok színes program, amivel a vendégeinket várjuk.
– Felfedezte már ezeket a napokat Imre, tudnak róla az emberek?
– Olyannyira, hogy már többen érdeklődtek, mivel várjuk őket.


Tematikusan


– Akkor sétáljunk be a Nemes utcai Habán-udvarba…
– Nem is tudom, mivel kezdjem, mert oly sok minden van. Talán azzal, ami végigkíséri a hetet, ami mindennap lesz. A mese- és versírással, valamint a próza- és versmondással minden 8–14 éves gyerek megpróbálkozhat. Az elején tapasztalható visszafogottság gyorsan megszűnik, s a végén mindenki szerepelni akar. Ezzel délelőttönként várjuk a fiatalokat, délutánonként pedig a zene veszi át a próza helyét. Musical-kóruspróba lesz, amely egyre kedveltebb.

Csak szülőkkel!


A Habán-udvar keddtől péntekig 15–20 óra között tart nyitva. A záróünnep vasárnap 10 órakor kezdődik. Fontos tudni, hogy gyermekeket csak szülői felügyelettel fogadnak a rendezők.


– Az elmúlt években a tematikus napok voltak a legnépszerűbbek…
– Reméljük, hogy így lesz ez az idén is. 21-én egészségnappal kezdünk, amely nemcsak a testet gyógyítja majd, de elér a lelkekig is. Mentálhigiénés szakembert és fejlesztő terapeutát várunk, a legkisebbeknek, az 1–6 éveseknek csoportfoglalkozással. Aki nem vett részt még ilyenen, annak azt javaslom, próbálja meg, hozza el a gyermekét, mert nem mindennapi élmény. A Népművészet gyermekeknek elnevezésű programra 2–12 éveseket várunk.


Az önvezető autó


– Tényleg nem hagynak üresjáratot…
– Ha már csinálunk valamit, az legyen jó, maradjon emlékezetes. Mint ahogy a 23-i tudományok napját is színessé tesszük. Tényleg csak távirati stílusban mondom: lesz érmebemutató numizmatikus vendégekkel, lesz ördöglakat-készítés, ismét megrendezzük a varróklubot, kísérletezünk tűzzel, vízzel, levegővel, ami mindig izgalmas mindenkinek, s lesz csoportos angolfordítás alsósoknak, hogy vajon mennyit tanultak meg a nyelvből néhány év alatt. Lesznek meteorológiai kísérletek, és bárki megismerkedhet a jövő önvezető autójával.


Testnek is, léleknek is


– Ez már önmagában felölelhet egy hetet…
– Pedig még nem beszéltem a jövő generációjának a napjáról, s nem tértem ki a művészetek napjára sem. 25-én, szombaton a munka lesz a főszereplő. Mivel Pestszentimrén is egyre több a bringás, úgy gondoltuk, csinálunk egy kerékpár-karbantartó napot, ami igen hasznos lehet.
– És akkor már csak a „finálé” van hátra…
– Vasárnap, 26-án, 10-től lesz a záróünnep, istentisztelettel,
DOMINkoncerttel, családi muzsikálással. A gyermekkórus előadása tényleg friss lesz, mert az azon a héten megtanult énekekkel szerepelnek. A Habán- udvart igehirdetéssel, harapnivalóval zárjuk a terasz pultjánál.