Fantáziadús színek a Bambi bölcsődében

Írta:  P.A. 2018.08.27.

Több intézménnyel egyetemben a Bambi bölcsőde is megújult a nyáron.

Harmonikus, vidám és barátságos színek jellemzik immár a Bambi bölcsődét, amelynek belső tereit a nyári felújítási program keretében festették át a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai. A szakemberek a nyári szünetben több kerületi óvoda és bölcsőde karbantartásán dolgoztak, többek között festést, mázolást, parkettafelújítást végezve.

bolcsode felujitas bambi copy

A 72 férőhelyes Bambi bölcsőde dolgozói sokáig egyeztettek, hogy milyen legyen a különböző helyiségek megjelenése, színvilága, több hétig tervezték a festendő helyiségek megjelenését, hiszen a kicsik képzelőerejének és kreativitásának jót tesz a színes környezet. Az intézmény vezetője, Gál Andrea elárulta, hogy nem szerették volna a „hagyományos” fakó bölcsődei képet követni.
– A festékek kiválasztásakor figyelembe vettük a bútorok és a linóleum színeit, és arra törekedtünk, hogy a végső összhatás színes, de egyben harmonikus is legyen. Meleg, barátságos árnyalatokat választottunk, amelyek a helyiségek egész légkörét otthonosabbá varázsolták. Ez a színes környezet fokozza a gyermekek képzelőerejét és kreativitását, egyben vidám hangulatot teremt a bölcsődében – mondta a bölcsődevezető.

hetszinvirag copy
A bölcsődében felhasznált festékek fantázianevei még a felnőttek képzelőerejét is megmozgathatják, ugyanis garnéla-, csípős gazpacho, palástfű, aranyeső és szalmagyopár színűek lettek a falak. A végeredményt látva elmondható, hogy a fantáziadús nevektől függetlenül is öröm játszani ebben a szép környezetben.
Az 1982-ben épült intézmény felújításáról egyébként februárban döntött a XVIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete. Akkor saját forrásból 65 millió forintot szavaztak meg többek között a tető és a homlokzat szigetelésére, a konyha felújítására és a nyílászárók cseréjére. Az épület középső részén már 2011-ben elvégeztek bizonyos felújítási munkákat, így a tervek szerint az idei év végéig a két oldalsó épületrészt modernizálják. A bölcsőde játszóudvara 2014–15-ben újult meg. Ekkor új játszóeszközöket telepítettek, majd egy talajcserét követően szép zöld gyepet kapott az udvar, kiépült a locsolórendszer és a megfelelő helyeken térkőburkolat készült.
A bölcsőde mostani festésével egy időben a szomszédos Hétszínvirág óvodában is dolgoztak – festettek és felújították a parkettát – a városüzemeltető cég munkatársai.
Kiemelés
A színes környezet fokozza a gyermekek képzelőerejét és kreativitását.