Megújul az imrei családi nap

Írta:  Bodzay Zoltán 2018.09.04.

A frissen beköltözőket is megszólítják.

Egész napos rendezvénnyel, színes ingyenes programokkal várnak mindenkit a szervezők szeptember 15-én a PSK-sportpályán tartott családi napra.
A korábbi években a Táncsics Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Vackor és a Napsugár óvoda szervezésében rendezték meg a Kossuth Ferenc-telep és Belsőmajor családi napját. A rendezvény sikerére tekintettel, ám a már jól bevált programokat újragondolva, a három intézmény kezdeményezése mellé odaállt a XVIII. kerületi önkormányzat is, így hagyományteremtő szándékkal közösen szerveznek a két nagy pestszentimrei telepen élők számára egész napos családi napot szeptember 15-én a PSK-sportpályán (Táncsics Mihály u. 53.).

VAA 3386 copy
A megújuló családi nappal a szervezőknek a vidám gyerekprogramokon, az arcfestésen, az ugrálóvárakon, a csillám- és hennatetováláson, a pónilovagláson, az állatsimogatón és a kézműves foglalkozásokon túl egyéb célja is van.
– Külön is szeretnénk megszólítani a környékre az elmúlt évek során beköltöző lakótársakat. Nem titkolt szándékunk ugyanis, hogy szeretnénk, ha ők is bekapcsolódnának az új lakókörnyezetük életébe, megismernék az itt rejlő lehetőségeket – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester, aki Ughy Attila polgármester mellett az esemény fővédnöke.
A körzet képviselője a programokról szólva hozzátette: amíg a gyermekek belevetik magukat a sokszínű játéklehetőségekbe, addig a nagyszülők, a szépkorúak ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt.
A Táncsics iskola igazgatója, Svélecz Edit a rendezvény kezdeteiről elmondta: eredetileg azt szerették volna elérni a családi nappal, hogy a környéken élők is megismerjék az óvodák és az iskolák együttműködését. Egyben olyan programot kínáltak, amelynek révén a környékbeli családok jobban megismerhették egymást.
– Ezt a hagyományt kívánjuk folytatni idén immár az önkormányzat támogatásával – tette hozzá.
A Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság jóvoltából a lakókörnyezetük múltja iránt érdeklődők helytörténeti bemutatót tekinthetnek meg, s a gyermekek interaktív, játékos feladatokon keresztül ismerhetik meg Pestszentimre történetét.
– Egy olyan kvízjátékot mutatunk be az iskolásoknak és az óvodásoknak, amelyben Pestszentimre nevezetesebb épületeit kell felismerniük. Az interaktív számítógépes program segítségével öt képből választhatják ki a gyerekek a helyes válaszokat, ami után jó szereplés esetén ajándékot kaphatnak. Annak érdekében, hogy az imreiek minél többet megtudjanak saját lakóhelyük történetéről, a későbbiekben ezt a kvízprogramot továbbfejlesztett formában szeretnénk feltölteni a honlapunkra is – ismertette a most debütáló helytörténeti programot a társaság elnöke, Pándy Tamás.
A délelőtt 10 órától késő estig tartó eseményre a XVIII. kerületi Rendőrkapitányság színes bemutatókkal készül, a polgárőrcsoport toborzósátránál pedig akár önkéntesnek is jelentkezhetnek az érdeklődők. A Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálata saját sátrában 10 és 16 óra között várja a városüzemeltető tevékenységhez kapcsolódó lakossági bejelentéseket, észrevételeket, illetve érdekes munkagépeket visznek a helyszínre, ahol azokat a gyerekek kipróbálhatják.
Mint ahogy valamennyi hasonló kerületi rendezvény, az imrei családi nap sem képzelhető el sport nélkül: a szervezők meghívásos focitornát hirdettek helyi gyermek- és felnőttcsapatoknak. Este pedig a Perge Blues Band frontembere, Perge László, majd – retro discóval – DJ Lotters szórakoztatja a közönséget.