Birtokba vették a Brenner-parkot

Írta:  P.A. 2018.09.17.

Családi nappal, zenével, játékkal, egy valódi tóparti piknikkel avatták fel szeptember 14-én a Brenner János pihenőparkot.

Családi nappal, zenével, játékkal, egy valódi tóparti piknikkel avatták fel szeptember 14-én a Brenner János pihenőparkot. Az egykori Erőmű-, majd a köznyelvben Büdi-tóként emlegetett vízfelület megszépített, sétautakkal, padokkal és füves területtel újjá varázsolt parkban ma már senki nem ismerne rá a tíz évvel ezelőtti elhanyagolt területre.
Amint azt a megnyitó alkalmával Ughy Attila polgármester elmondta, az évtizede még sással, náddal és egyéb vízinövényekkel sűrűn benőtt tóban szintelehetetlen volt szabad vízfelületet találni.

brenner1

brenner2

brenner3

brenner4

- A felújítás ötletét a kezdetektől támogatták a körzetes önkormányzati képviselők. Pásztor János, Kádár Tibor és Torma Beáta is eltökéltek voltak azon elképzelés mellett, hogy adjuk vissza a terület régi parkjellegét, hogy ezt a tavat mindenki élvezni tudja. Egy olyan helyszínt szerettünk volna, ahol a Lakatos-lakótelepen, illetve annak környezetében élük akár a hét minden napján kikapcsolódhatnak, a sütögető helyen családok, baráti társaságok piknikezhetnek, és a fák alatt a fűben vagy a padokon pihenni, vagy akár olvasni, tanulni is lehet.
A parkot egyébként nem csak a közelben lakók fedezték fel újra, hiszen a kutyás sétahelyet a kerület más pontjain élők is szívesen használják négylábú kedvenceikkel. A kutyákra gondolva egyébként a későbbi tervekben – a még tisztításra váró keleti tó kikotrása, elkészítése után - szerepel még egy kutyás játszótér kialakítása is.
Erről, és a további tervekről szólva Torma Beáta elmondta, hogy a már meglévő tűzrakó mellett még egy kialakítását tervezik, ezen felül pedig szabadtéri fitnesz eszközök kihelyezése is várható. A tó körül hamarosan elkezdődik a mintegy 500 méteres futókör építése.
- A Lakatos-lakótelepen és környékén folytatódik a járdaprogram, szeretnénk néhány új parkolóhelyet is kialakítani és modernizálni a térfigyelő szolgálat kamerarendszerét is – tette hozzá a körzet önkormányzati képviselője.