Pestszentimre: egy nagy család

Írta:  T.L. 2018.09.19.

Kossuth Ferenc-telepi és belsőmajori családok költöztek be egy napra a PSK-sportpályára, hogy egymással ismerkedjenek, barátkozzanak.

Kossuth Ferenc-telepi és belsőmajori családok költöztek be egy napra a PSK-sportpályára, hogy egymással ismerkedjenek, barátkozzanak. A szeptember közepi napsütéses nap a felhőtlen szórakozásról és játékról szólt Pestszentimrén.

kossuth1

kossuth2

kossuth3

kossuth4

kossuth5

kossuth6

Jó érzés, ha egy magyar futballpálya megtelik, de szeptember 15-én különösen jó érzés volt, mert imrei családokkal telt meg, akik nem győztek a gazdag programok közül válogatni. Láthattak kutyaiskola-bemutatót, focimeccseket – sőt kicsik és nagyok is rúghatták a labdát –, koncerteket, a gyerekek pónilovagolhattak, állatokat simogathattak, kézműves foglalkozáson vehettek részt, kifestethették az arcukat, lufit hajtogathattak, ugrálóvárakban ugrálhattak, rendőrautóba ülhettek. „Menetlevéllel” járhattak standról standra, hogy pontokat gyűjtsenek, miután különféle feladatokat megoldottak – a jutalmuk pedig egy hotdog volt. Takács Béláné három unokájával és vejével, Csabai Gáborral jött ki a családi napra, és láthatóan jól érezték magukat:
– Gratulálok a szervezőknek, nagyon jó ötlet volt összehozni ezt a napot, amelyen idősek és fiatalok egyaránt kellemesen tölthetik az idejüket – mondta. – Mi itt a szomszédban, a Bocskai utcában lakunk, s az unokáim, Blanka, Bianka és Csenge olyan jól érzik magukat, hogy egész nap maradnának, alig tudom hazacsábítgatni őket. Jövőre is jövünk!
A Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság, élén Pándy Tamással, szellemi vetélkedőt is szervezett óvodásoknak és iskolásoknak, hogy az interaktív, játékos feladatokon keresztül még jobban megismerjék Pestszentimre történetét. A Belsőmajor Lakópark Egyesület elnöke, Teleki Sándor pedig büszkén mesélte, hogy a lakóparkban élő nyolcszáz lakos nemcsak ezen a rendezvényen ismerkedhet egymással, mert évente egyszer, júniusban, a lakóparkban is rendeznek hasonló játékos családi napot, amelynek szintén igen nagy sikere van.
– Jó érzés volt itt, a PSK-pályán is látni ismerős arcokat – tette hozzá. – Mindkét rendezvényt támogatja az önkormányzat, az első Kossuth Ferenc-telepi és belsőmajori családi nap fővédnöke Ughy Attila polgármester és Lévai István Zoltán alpolgármester, a körzet képviselője volt, akik a sok száz családot köszöntve hangot adtak annak, hogy fontosnak tartják a közösségépítést, az itt működő intézmények, egyesületek szorosabb együttműködését, a hagyományteremtést és azt, hogy az ideköltöző új családok is minél hamarabb beépüljenek a közösségekbe.
A rendezvényen polgárőrtoborzót is tartottak.