Széles táborválaszték nyárra

Írta:  2014.07.05.
Júliusban és augusztusban is sok-sok kerületi tábor várja a szünidőzőket.
A közelgő tanévzáró már jelzi: hamarosan elérkezik a nyári szünidő. Hasonlóan a korábbi évekhez, idén is számos program várja a vakációzó gyermekeket. Az önkormányzat, valamint több kerületi intézmény ezúttal is sokféle tábort szervez a nyarat aktívan eltölteni szándékozó fiatalok számára.


- Személyes tapasztalataim alapján bizton állíthatom, hogy egy nyári tábor jelentősége túlmutat önmagán – mondta érdeklődésünkre Kucsák László alpolgármester, kerületünk országgyűlési képviselője. – A táborozások alkalmával a szabadidő kellemes eltöltéséhez, a kikapcsolódáshoz társul valamilyen különleges tevékenység is. Így a barátok, társak körében a korábban megszerzett ismeretek készségek tovább épülhetnek. Magam pedagógusként hosszú éveken át táboroztattam gyerekeket, szerveztem táborokat. Ez alapján mondom, hogy a tábor kiválasztásánál nagyon fontos szempont a gyerekek egyedi érdeklődési köre, szemelyisége, hisz az a cél, hogy minél színesebb élményeket szerezzenek a fiatalok az év közben elsajátított tananyagon kívül. A XVIII. kerület számos lehetőséget kínál a családoknak, nem csupán az iskolai kereteken belül. Az önkormányzat intézményei is hívják a gyerekeket kézműves táborokba, nyelvi és tánctáborokba, de aki egy kis izgalomra is vágyik, annak számára a hagyományőrző tábor remek választás lehet. Szeretném, ha minél több kerületi család élne a lehetőséggel, ezért is állt az önkormányzat az ügy mellé és nyújtott pénzbeli támogatást a táborokat szervező intézmények részére.

Portálunk lajstromba vette, hogy hol lehet a nyáron táborozni? A lista folyamatosan bővül, így érdemes rendszeresen visszalátogatni!

KONDOR BÉLA KÖZÖSSÉGI HÁZ

II. Művészet a természetben – táborozás a Hortobágyon 10-16 éves gyerekek részére
Időpont: július 7-11.
Tervezett programok: Madármegfigyelés, fotózás, képzőművészet, kézművesség, hangszerkészítés, néptánc, versmondás, előadóművészet.
Érdeklődés: Ravasz Balázs 06-70-512-00-81

A táborokba jelentkezni, valamint azokkal kapcsolatos további információkat kapni elérhetőségeinken (Kondor Béla sétány 8., Telefon: 291-65-64) lehet.


RÓZSA MŰVELŐDÉSI HÁZ

Tánctábor napközis jelleggel
Időpont: július 7-11.
Zenés és táncos foglalkozások a New Dance World Tánciskola oktatóinak vezetésével
Részvételi díj: szervezés alatt!

Őrségi hagyományőrző tábora a XVIII. Kerületi Önkormányzat támogatásával!
Időpont: július 14-19.
Helyszín: Szaknyér
Ízelítő a programokból: Néptánc és népi gyermekjátékok, kézműves foglalkozások, kirándulás az Őrségi Nemzeti Parkban, fürdés a Vadása tóban, sportolási lehetőségek. Részvételi díj: 27.000.-Ft

Napközis tábor a Bókay-kertben

Úszástanfolyamokat szervez a Városgazda


Kreatív művészeti napközis tábor
Időpont: július 28 – augusztus 1.
Délelőtt: játékos személyiség fejlesztő drámafoglalkozások Tósoki Anikó pedagógus, előadóművész, és mentálhigiénés szakember vezetésével. Délután: kézműves foglalkozások (batikolás, gyöngyfűzés, kavicsfestés, dekupázs), és szabadidős játékok.
Részvételi díj: 16.500.-Ft

A táborokba jelentkezni, valamint azokkal kapcsolatos további információkat kapni elérhetőségeinken (Városház utca 1-3., Telefon: 290-9498, 291-2896) lehet.


PIK HÁZ

Kreatív kézműves tábor
Időpont: július 21-25., 10-13 óráig
Táborvezető: Balog Kata. A tábor csak megfelelő számú jelentkező esetén indul, ezért előzetes jelentkezést kérünk a PIK Ház elérhetőségein.
Részvételi díj: 1800 Ft/nap, 8000 Ft/5 nap

Kreatív kézműves tábor
Időpont: augusztus 4-8., 10-13 óráig
Táborvezető: Balog Kata. A tábor csak megfelelő számú jelentkező esetén indul, ezért előzetes jelentkezést kérünk a PIK Ház elérhetőségein.
Részvételi díj: 1800 Ft/nap, 8000 Ft/5 nap