Csongor és Tünde diákoknak

Írta:  T.L. 2018.10.10.

Kondor Színházi Maraton címmel kerületi óvodásoknak és általános iskolásoknak rendeznek rendszeresen színházi előadásokat az önkormányzat támogatásával.

Kondor Színházi Maraton címmel kerületi óvodásoknak és általános iskolásoknak rendeznek rendszeresen színházi előadásokat az önkormányzat támogatásával szeptember végétől a Kondor Béla Közösségi Házban. Legutóbb, október 8-án, a híres Csongor és Tünde történetét láthatták a diákok.

csongor1

csongor2

Tündérszép Ilona és Árgyéllus királyfi meséjéből Vörösmarty Mihály írt felnőttekhez szóló drámai költeményt, de ebben az előadásban csak azt jelenítették meg a Nevesincs Színház művészei – többek között Biacsi Nikolett, Bokor Zsuzsa, Kálmán Imre és Lovas Dániel -, ami a gyerekek számára még érthető és élvezetes. Az átdolgozás mesterei: Tarbay Ede és Rencz Antal, a zenés darab a Csongor és Tünde meséje címet kapta. A Kondor Béla Közösségi Ház megtelt a Kondor, a Vörösmarty és az Eötvös Általános Iskola tanulóival, akiket GalgócziyZoltán alpolgármester még az előadás előtt ezekkel a szavakkal köszöntött:

– Ez az előadás rendkívüli irodalomóra keretében ad majd egy olyan vizuális és intellektuális élményt nektek, amelyet érdemes lesz megbeszélni majd az iskolában akár irodalmi, akár osztályfőnöki órákon, hiszen olyan karakterekkel találkozhattok majd a darabban, amikkel az életben is fogtok találkozni. Ehhez jó szórakozást kívánok!

Azt is megtudtuk az alpolgármestertől, hogy az önkormányzat örömmel támogatja ezt a rendezvénysorozatot, hiszen a tanév során összesen csaknem húsz előadást nézhetnek meg a kerületi óvodások és iskolások, legközelebb a felsősök, november 12-én Murphy törvényeivel ismerkedhetnek meg, az alsósok pedig e hónap 15-én Tótágas történeteket hallhatnak-láthatnak. Az óvodások sem maradnak színházi élmény nélkül, október 25-én Vidám mesék: Miau címmel tekinthetik meg a Nefelejcs Bábszínház előadását a Kondorban, amelynek a vezetője, Varga Ferenc volt a Kondor Színházi Maraton ötletgazdája.

– A gyerekek közül sokan most láthatnak először élő színházat, ezért is öröm bevezetni őket ebbe a varázslatos világba – mondta.