Tökfesztivál Pestszentimrén

Írta:  T.L. 2018.10.12.

Ötödik éve rendezik meg sikerrel Pestszentimrén a tökfesztivált.

Minden volt itt, ami szem-szájnak ingere, de a főszerep a töké volt. Hagyományosan, immár ötödik éve rendezik meg ebben az őszi időszakban, október első vasárnapján, a Tökfesztivált Pestszentimrén.

LőrincImreTökfesztivál

A Hősök terén nagy volt a nyüzsgés ezen a napsütéses szép hétvégén, egész délután, illetve még este is, folyamatosan jöttek főleg családostól az imreiek, hogy néhány órára jól érezzék magukat. Szólt a zene, sűlt a tök, volt arcfestés, kézműves foglalkozás a kicsiknek, népi játékokat tanulhattak, a nagyok ehettek, ihattak, mert sok finomság mellett forralt bor is volt. Úgy látszik, a rendezvény kezdi kinőni a Hősök terét…

-Rengetegen jöttek – mondta lapunknak boldogan Ujvári Judit főszervező, az Együtt Pestszentimréért Egyesület elnöke, aki minden évben örömmel veti bele már hónapokkal előbb a szervező munkába. – Két imrei óvoda és két iskola diákjai is felléptek tánccal, zenével, igaz, a Kapos utcai intézmény tanulói prózával is, hiszen tökös verseket adtak elő. Nem is gondoltam, hogy a tökről ennyi jó és vidám vers született, nagy tetszést arattak velük.

Azt is elmondta az egyesületi elnök, hogy a fesztivállal elsősorban az a céljuk, hogy együtt legyenek az imrei családok a tök jegyében, mert ez tökjó, ilyenkor egy közösségé kovácsolódnak az emberek. A Hősök terét remek helynek tartja, mert van egy zárt játszótere, amely biztonságos, zavartalanul játszhatnak a rendezvény ideje alatt is a gyerekek, s ez még külön is hangulatossá teszi a fesztivált. Persze ahhoz, hogy még hangulatosabb legyen, nem maradhat el a zene és a tánc. Játszott a Tótágas zenekar, táncolt a Tébláb együttes, miközben faraghatták a jól megtermett tököket, amelyeket – mintegy háromszáz kilót -, a szomszédos zöldségboltból szerezték be a rendezők.

A Tökfesztivált a kerületi önkormányzat támogatta.