Az életre nevelnek és tanítanak

Írta:  P.A. 2018.10.18.

Jubiláló pedagógusok munkáját köszönte meg az önkormányzat.

Valamennyi ember életében meghatározó szerepet töltenek be tanárai. Azok a pedagógusok, akik az óvodás kisgyermekkortól a serdülőkoron át a felnőtté válásig a tudásukkal, emberségükkel segítik a rájuk bízott fiatalokat abban, hogy felismerjék saját értékeiket, és felkészülten induljanak el az álmaik, vágyaik megvalósítása felé.

VAA 6158 copy

VAA 6147 copy


Több mint száz óvodapedagógust, és általános-, illetve középiskolai tanárt köszöntött a pályán eltöltött 25, 30, valamint 40 év elismerésként Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata.
- Büszkék vagyunk a több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusokra. Nem véletlen, hogy Budapest egyik legnagyobb peremkerületében ilyen példás az oktatás, és iskoláink sorra hozzák haza a díjakat tanulmányi versenyekről. A siker a tanároké is, hiszen ők azok, akik élethivatásként élik meg szakmájukat – mondta köszöntőjében Ughy Attila polgármester a Rózsa Művelődési Házban október 16-án megtartott rendezvényen.
A polgármester beszédében kiemelte, hogy az óvónők, tanítók, és tanárok örökre nyomot hagynak tanítványaik életében. Irányt mutatnak az akaraterő, a kitartás, az önbizalom és az empátia felé.
- A tanár nem is tudja, hogy mikor hat igazán a növendékére egy gesztussal, egy szóval, odavetett tréfás félmondattal. Viszont úgy vélem, hogy a 25, 30 és 40 év az az időszak, amikor már a tanár is megtanult olvasni a diákok szeméből, reakcióiból. Amikor már tudja, hogy mikor és hogyan kell odafordulni egy-egy ifjúhoz. Ezt a tudást pedig meg kell osztani a fiatalabb kollégákkal, mert van olyan szakmai ismeret, amit a tanárképzés ideje alatt nem lehet elsajátítani – fogalmazott beszédében Ughy Attila, aki Galgóczy Zoltán alpolgármesterrel közösen adta át az emléklapokat és virágokat a jubiláló ünnepelteknek.