Elindult a suli-tenisz

Írta:  P.A. 2018.10.18.

A tenisz alapjaival ismerkedhetnek meg azok a kisdiákok, akik részt vesznek a XVIII. kerület négy általános iskolájában elindult, tanítási időn kívüli tenisz szakkör foglalkozásain.

Az oktatáshoz szükséges felszerelést – labdákat, hálókat és ütőket a Magyar Tenisz Szövetség Biztosítja. A foglalkozások díja egy főre alkalmanként 600 forint, aminek a felét Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata állja.
- Sportos kerület hírében állunk, és ez igaz a teniszre is, hiszen több klub is működik itt. Nagyon fontos az utánpótlás nevelése ebben a sportágban is. A teniszt már óvodás korban el lehet kezdeni tanulni, és nagy öröm számunkra, hogy most az általános iskolákban is elindulhat egyfajta alapképzés – mondta el Galgóczy Zoltán alpolgármester, a tenisz szakkör október 15-i bemutatkozásakor a Kapocs utcai Általános Iskolában.
A tanítási időn túl négy intézményben - a Kapocs utcai iskolán kívül az Eötvös, a Darus és a Kastélydombi általános iskolákban - kezdődtek meg októberben a szakköri foglalkozások. Egy-egy csoportban egyszerre 20 gyerekkel tudnak foglalkozni a szakképzett oktatók által betanított, és rendszeres továbbképzéseken résztvevő testnevelő tanárok.

 

tenisz1

tenisz2

tenisz3